CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Severní Korea se pochlubila novými "děsivými" zbraněmi

Ale korejci nechteji strilet rakety na USA :-D Ale diky tomu ze je maji se s nimi bude jednat jako s rovnymi partnery a uchovaji si i svoji nezavistlost, ne jako my ..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Raději budu závislý zde než si užívat svobodný svět v KLDR :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to už je otázka minimálně od starého Říma - mít ochranu, žít v teple a v relativním dostatku - ale na zaprásknutí biče pána muset kdykoli vyskočit....
SK je malá země, cca kapacitně co tehdejší ČSSR přesto si dokáží od těla udržet i zbylou supervelmoc. Ale je to o mentalitě, valná většina evropských národů si tak zvykla na pohodlí že přenechají rozhodování jiným i za cenu vzdání se vlastního názoru i vůle...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zato severokorejci si užívají vlastní názory a vůli plnými doušky, že ano.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, je to velká otázka, kdo musí na práskání bičem dělat dřepy před fotkami svých vládců. Jsme to my, kteří se podrážděně ozývají už v okamžiku, kdy policie nutí lidi na ulici nosit respirátory? Nebo jsou to severní Korejci, kteří se rovnou "ztratí" a v tom lepším případě se po pár letech najdou před branou převýchovného táboru?

Další věc je kdo si koho drží od těla. Pokud se nepletu, tak KLDR vznikla zamražením korejského konfliktu, který rozpoutali SSSR a Čína poté, co si ve své okupační zóně místo svobodných voleb uspořádali jako vůdce dědu Kima a téměř vzápětí jím vedené bolševické hordy s přímou podporou dvou výše uvedených mocností, včetně vojáků ČSLA (naštěstí jen ve formě vojenských doktorů) vtrhly na jih a skoro celý jej dobyly, čímž prakticky donutily přes rezoluce OSN USA vstoupit do války a vrátit vše do statu quo, tedy hranici na 38. rovnoběžku? A přesně v tomto okamžiku vypadá vše v úplně jiném světle, role se prohazují a z napadeného je rázem agresor a naopak se vyjevuje, kdo si koho drží od těla. Kimovci totiž zbrojí za jakoukoli cenu, protože si tím vytvářejí iluzi "ohrožení," kterou cpou svým vlastním lidem, kteří opakovaně trpí na hladomory. Ostatně celá KLDR je taková moderní analogie Potěmkinovy vesnice.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hele nebylo cdr kdysi davno o hw a sw ? proč děláte hlasnou troubu EU a spol :(
coto ze nazev článku :) autor mněl zachvat ? nebo dostal premie :))
pry děsive zbraně :) vtip století zbraně nejsou děsivé !!! nevíc se jedná o straší techniku i kdy modernizovanou :) takže zase článek bu bu bu bu ta hnusná hrozná severní korea :))) že vam to není blbé !
proč nenapišete článek jak ti skvělí amici "doslova travi" děti desinfekci :))) to ne co !

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

jaderné rakety nejsou snad děsivé zbraně? Bohužel mladší generace už z nich nemá respekt, přitom jde o strašnou věc.
Ani americká zařízení nejsou kdovíjak moderní ještě nedávno spoléhaly jejich jaderné rakety na prehistorické diskety - v tomto oboru jde pokrok po konci Studené války hodně pomalu. Ostatně většina techniky po ukončení soupeření USA vs SSSR je "jen" modernizovaná a dál se vyrábí další vylepšené varianty, ať už F-16, 18 nebo z druhé strany přestavěný MiG-29 na 35 kde z toho původního nezbylo tařka nic. Evropské EF jsou také jen evoluce stejně jako Rafale. Rakety taktéž stejně jako tanky které mají původ hluboko ve SV...
Takže rozhodně korejské kopie sovětských motorů které se osvědčily rozhodně nejsou nějaký neškodný šrot a díky novější elektronice dopraví svůj náklad ještě spolehlivěji než dobová zařízení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

opravdu zbraně nejsou strašlivé !!! jen lidi mužou být strašlivy - zlý - odporní - hnusní -atd !!!
zbran je jen technické věc ! ta nemyslí a nemá nazor ! sama o sobě zbran nemuže nikomu ubližít ! strašlivý je ten kdo ji použíje !!! tedy pokud to není v sebeobraně !

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To je, kur*, aspoň vojenská paráda - ne jak ti naši tajtrlíci, kteří, aby měli dost paňáců do zástupu, tak tam musí nahnat i zdravotnickou službu, celníky a kdovíkoho.
https://www.youtube.com/watch?v=9no17FK-lIk

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jako chceš srovnávat vojenskou přehlídku totalitního režimu, který ročně vynakládá na obranu 3,6 miliardy dolarů, s armádou čítající přes 1,3 milionu vojáků s naší profesionální armádou čítající max. 26 tisíc vojáků a příjmem 5,5 miliardy Kč ročně?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

je to srovnání, ale hloubky našeho úpadku. Nikdo rozumný nechce statisíce vojáků ve zbrani, ale funkční vojsko které zvládne bránit víc než jen hlavní město a to s kdoví jestli.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

5,5 miliardy Kč ročně? Tak to přidej. Jsou to desítky miliard Kč.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

http://www.mocr.army.cz/finance-a-zakazky/resortni-rozpocet/resortni-roz...
OK, moje chyba - je to 66,7 miliard.
To je zajímavý - to je srovnatelný s rozpočtem KLDR? 3,6 mld. USD mi dává cca 85 mld. Kč? Teď jsem z toho popravdě trochu zmatenej.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Když nekupuješ předraženou techniku ze Západu jako výpalné NATO, tak hodně ušetříš. Např. za srovnatelnou cenu co my koupili americké vrtulníky má Egypt stíhačky MIG-35, které mají vyšší bojovou hodnotu - jsou rychlejší a víc unesou. Proto jsou stíhačky obecně dražší než vrtulníky.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To víš že jo.Kdo chce ušetřit nakupuje ruský šrot:)
MIG35 je jenom vylepšený debakl vycházející z 29 kterého se ČR před lety zbavila...
To je šokující že stíhací letoun je rychlejší:))) Nicméně,Viper a Venom je špička a jediná škoda je počty které nakupujeme.Slušely by nám násobky.A k tomu jako třešničku F35.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Co to meleš prosím tě o penězích? I s málem lze dosáhnout solidního efektu, viz např.
https://www.youtube.com/watch?v=0S_5J06Gtw4
Snad mi u DNR taky nechceš tvrdit, že mají rozpočet xkrát větší než AČR?

Ti naši ať už radši žádné parády nedělaj, ať se snaží sebelíp, vypadá to vždycky, jako když jdou strejci na pivo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Máš problém pochopit psaný text co? Či zlobí rusko-český překladač?
To napravíme:)
Cena fousatého Migu 29,tedy pardon Mig35 :) je výrazně menší než západní moderní letadlo ovšem koupě je to pořád špatná.Zastaralý šrot který nechtějí ani rusové a místo toho nakupují o něco menší šrot jménem stejně archaického SU 37.:)
Co mám na videu vidět.Jaký je Rus počmáraný šašek s trapnou uniformou? :) Pomalu nemají co žrát,ekonomika v háji ale pochodují jak připosraní:) No stát proti NATO tak jsem posraný strachem taky:)
Ale jako zdroj všeobecného veselí poslouží jejich zbrojní debakl počínaje ,,super tankem,, a ,,super letadem ,, dobře.
A co Kuzněcov? Plave nebo už se potopil v duchu ,,hrdinského,,ruského námořnictva a jeho tradice proher?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Copak zase je potřeba používat argumentqační fauly protože nejsou reálné argumenty?
Tj. obvinění fruhého z příslušnosti k rusku
"trapná uniforma" rusa
a obecně pomlouvání ruské techniky když mi sami máme jen modernizované t72?...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ony to jsou krutá fakta.Země která nemá na důchody a většina populace žije na tragický nízkém příjmu nepochopila že dávno není velmoc ale čerpací stanice hrající stát:)
A ruský vojáček pochodující v směšně barevných uniformách ověšeny metály budí nejvíce soucit.Ten vojáček který dostal napráskáno v Čečně a Syrii jejich zázračné zbraně PVO opět dostali na budku:)
Taková země s HDP na úrovni Kalifornie může jenom napadat mnohem slabší sousedy počínaje Gruzii a konče Ukrajinou,podkopávat hybridní válkou EU a USA,ale nic více.Moc dobře ví jak by Ivan dostal od NATO naprášeno do kožichu:) I když prohrávat války je hezká ruská tradice:)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nikoli napadání druhého namísto jeho informací či vymýšlení vlastních "argumentů" a jejich následné vyvracení nejsou "fakta" to jsou metody demagogie...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono ty fakta jsou snadno dohledatelná počínaje ruskou HDP,přes průměrný plat,důchod,dožití,počtu alkoholiku,nemocných AIDS a žloutenky...To že se to pár zoufalým obdivovatelům Ruska nebude líbit je jiná věc.Stejně tak jsou smutná fakta že Rusko jako jeden z posledních podporuje podobné zrůdičky Puťka nejen ve Venezuele,Bělorusku či Iránu.Rusko,co dodat.Ideálně obehnat ostnatým drátem a pěkně to tam nechat vyhnít.Čím dříve se zločinecký režim zhroutí tím lépe po Rusy.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vážně zase argumentační faul/demagogie? tj. ignorovfání jakékoli předchozí informace druhého a cucání si z prstu něčeho nesouvisejícícho jako "důkaz"? Samozřejmně proloženého "informacemi" jako "puťka" "zrůdička" "zločinecký režimů a podobně??

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nefunguje ti Yandex? Jako správný ruský osel přece nebudeš používat americký Google...
Pro zasmání:)
https://www.reflex.cz/clanek/fotogalerie/78395/tohle-uvidite-jen-v-rusku...
Krásná pokroková země:)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

davidek zase nebere prašky ! a asi je placený provokater ! neumí nic jiného než hazet špinu na druhé !
nemám ani znalostí problematiky letadel , tak ječi že je to šrot :))) jen že ten šrot je pořát jeden z nejlepší na světě ! :) kdyby o problematice letadel něco věděl , tak stejně by kvičel že rusove maji jen šrot :) nejspiše ani za to nemuže jeho mozeček je totálně vymetaný ! protože davidek se opravdu nezmuže na více než ječet ruský šrot :)))) více je nad jeho rozomuvé schopností :)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Copak,soudíš podle sebe (pro)ruský trolle?
Nechci ti brát poslední falešné naděje o ,,Velkém,,Rusku.Nicméně...V čem že SU 37 vyniká?: Že super moderní koncepci jako má F35 iF22? Že ne? V moderní avionice? Že opět ne? V schopnosti letu nadzvukovou rychlostí bez přídavného spalování? Že opět ne? Velmi pokročilým zbraňovým systemem? Že zase ne? Nebo nedej bože vlastnostmi Stealth? Zase ne? Sakra...Už vím,přeznačený SU27 vlastně vyniká jediným...V Ruských bájích o zázračných zbraních:)))
Smutná fakta že Rusko jako ekonomický trpaslík je 20-30 let za západem nejen v letectvu,kosmické technice a takových 50 let v životní úrovni,a bude hůře.
Ovšem tobě a pár zoufalcům obdivující totalitní Rusko je škoda cokoliv vysvětlovat.Ovšem pobavení nad serii ruských zbrojních propadáků počínaje SU57 a konče zázračným T14 funguje Putinstán dobře:)))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tvl mohli by ti kikoti hadajici se jak dalsi dementi na novinkach a idnes odsud nejak velmi rychle odejit? PROSIM, moc prosim. Pojdme tu drzet rozumnou a vecnou diskusi, tak jak se na tenhle web slusi a patri.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

bohužel z tím davidečkem nejde se rozumně bavít :(
protože jestli je F16 a F22 moderni tak fakt nevím co si myslet :))))
nevím přesně kdy oba stroje byla zařazený do výstroje usa army ale je to už hodně let :))))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.