CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k I vaše SIM karta může být hacknuta! Stačí k tomu málo, pár konkrétních SMS zpráv

Jsou SIM karty stejné jako Smart karty? Pokud ano, hrozí riziko i u nich?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý den,

Smart card by z podstaty věci mělo být obecnější označení pro čipovou kartu, tedy nejen SIM, což předmětem této záležitosti není :)

PB

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

... nojo, ale kdyz si necham vymenit SIM, neprijdu o kontakty a zpravy?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý den,

Doporučuji si kontakty ze SIM převést do paměti telefonu.

Případně pokud máte PC software k Vašemu přístroji, měla by tam být i funkce zálohy.

PB

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Kryptování? To je nějaká tajemná zábava s hrobkami? Z kontextu bych očekával, že bude řeč spíše o kryptografii a šifrování/dešifrování...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý den,

mám sice rád slovní hříčky a Vaše interpretace mě pobavila :)), nicméně "kryptování" se běžně užívá jako synonymum pro šifrování.

Děkuji
PB

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Že se něco poměrně běžně používá (a v tomto případě je to bohužel pravda) vůbec neznamená, že je to správně. Kryptování je kravina. Tohle slovo v češtině vůbec neexistuje. ;-) Můžete s tím nesouhlasit, můžete se dokonce i rozčilovat, ale to je asi tak všechno, co s tím můžete dělat. :-)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

V pořádku, nic se neděje :-) Zcela exaktně vzato máte pravdu a já s Vámi do jisté míry i souhlasím. Přesto - čeština se vyvíjí, byť slovník Ústavu pro jazyk český tento vývoj ne vždy bere v potaz. Alespoň, že technologie jdou kupředu :-)

Pěkný večer
PB

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Chjo, to je zase bulvár zpráva. Spousta textu, hezké obrázky, šokující titulek, ale informační hodnota žádná...
Co je to stará simka? Alespoň rok, od kterého je možné ji považovat za novou.. A útočníkovi stačí poslat nějaké řídící sms, nebo musí mou sim napíchnout na pc? A co vlastně hacker úspěšným útokem získá? Jak se projeví odhalený pokus o útok? Atd..., prostě žblepty žblepty šok šok, ale reálné informace nula.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý den,

samozřejmě máte právo na svůj názor, já jej s Vámi nesdílím, ta hodnota tam je. Pokud se týká roku - jak jsem psal, záleží na typu šif. technologie, rok tedy podstatný až tak není, spíš jen orientační. Ano, stačí mu poslat Vám SMS, a to odkudkoliv. Co tím získá - kontrolu nad hovory a zprávami. Jak to funguje krok po kroku Vám zcela přesně nepovím, jelikož jsem to nezkoušel a ani tak činit nehodlám :-) Jak se projeví odhalený pokus o útok - hacker tu kontrolu nezíská, jinak viz reakce předchozí.

Děkuji, mějte se hezky
PB

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.