CDR.cz - Vybráno z IT

Škodovku již bude možné zamknout a odemknout pomocí telefonu

Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto nabídne svým zákazníkům v rámci balíčku Care Connect i možnost odemknout a zamknout dveře svého vozu pomocí mobilní aplikace Škoda Connect. Vozy Superb a Kodiaq budou mít tuto možnost zabudovanou již v základní výbavě.

Mladoboleslavská Škodovka se snaží v technologických vymoženostech dostat na úroveň předních světových automobilek. Nedávno totiž uveřejnila novou podobu své mobilní aplikace, která od tohoto týdne bude nabízet i možnost odemykání a zamykání automobilu.

Škodovka nabízí svým zákazníkům již několik mobilních aplikací na ovládání automobilu, konkrétně:

  • MyŠKODA App má uživateli být nápomocna při každodenních situacích. Nabízí digitalizované návody, instruktážní videa či spojení s prodejcem a jeho službami.
  • ŠKODA Move&Fun v podstatě nabízí ovládání rádia, poslechu hudby či ovládání offline navigace. Jako další funkce uvádí Škoda ukazatel spotřeby paliva, dojezd nebo třeba i teplotu chladící kapaliny.
  • Media Command slouží spíše spolupasažérům, kteří si díky ní mohou zobrazit jednotlivé komponenty systému a do určité míry je i ovládat.
  • ŠKODA OneApp je pro řidiče pravděpodobně nejužitečnější aplikace, protože pomáhá sledovat stav vozidla, aktuální jízdní data, atd. Je však možné ji využít i jako navigační nebo multimediální nástroj.
  • ŠKODA Connect App nabídne uživateli využití všech nezbytných funkcí Vašeho vozu pomocí smartphonu nebo smartwatch. Pomůže tak například řidiči najít jeho auto na parkovišti, zobrazí stav paliva nebo mu pohlídá další datum další servisní kontroly. Tato appka ovšem pracuje na základě paušalizovaných balíčků Škoda Connect.

Je to právě aplikace Škoda Connect, která má podle posledních informací nabídnout svým uživatelům i možnost odemknout a zamknout dveře, a to díky osazení Škodovek novou řídící jednotkou, kterou svá vozidla začne automobilka osazovat již tento týden. Pokud jste si tedy právě v této době objednali svůj nový vůz nebo je jeho výroba plánována na tento týden, můžete se těšit na nové funkcionality.

Nezbytnou podmínkou pro plné využití této možnosti je však zakoupení balíčku Care Connect spolu s kterýmkoliv modelem od firmy Škoda Auto (vyjma Škoda Citigo). Superb a Kodiaq dostanou tyto vymoženosti již v základním balíčku, tedy bez dodatečných příplatků.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Škodovku již bude možné zamknout a odemknout pomocí telefonu

Čtvrtek, 9 Srpen 2018 - 08:13 | Vokurka Kubiczek | To bude zase ukradnutých "vochcávek" :D
Středa, 8 Srpen 2018 - 16:01 | Oggy | Předpokládám, že se myslí zamknout a odemknout...
Úterý, 7 Srpen 2018 - 11:51 | Gaunter | A keďže u nás patrí škodovka k nakradnutejším...

Zobrazit diskusi