CDR.cz - Vybráno z IT

Skokové zlepšení emulátoru RPCS3. Uncharted a další AAA hry se dostávají na PC

Emulateperex
Díky vývojářům emulátoru RPCS3 se zase přiblížila doba, kdy budou hratelné ikonické pecky z herní konzole PlayStation 3 i na PC. Pojďme si přiblížit jak je na tom emulátor dnes. Vývojáři totiž navýšili fps prakticky u všech her.

Emulátor RPCS 3 je ve vývoji už šestým rokem, ale teprve až v posledních měsících je opravdu o co stát. Před pár měsíci se daly rozjet na PC díky emulátoru různé AAA exkluzivity z herní konzole PlayStation 3, bohužel ale s velmi nízkou snímkovou frekvencí (fps). Emulátor byl taktéž nestabilní a hry často padaly, o tom že mnoho her se nedalo prakticky dohrát ani nemluvě.

A jak to vypadá dnes? Podívejte se sami na přiložená videa. První video je přímo od tvůrců emulátoru a představuje obecný pokrok u různých videoher. Největší pokrok z AAA pecek zaznamenala hra Uncharted (první díl PS3 trilogie).

Nyní podle přiloženého videa jde hrát Uncharted na PC při 20 až 30 fps. Jde ale o vybranou scénu ze hry, reálně počítejte s horšími výsledky, pokud budete chtít projít celou hrou, tak podle videí se pohybuje fps od 10 do 30, podle náročnosti scény.

Vývojáři ale budou podle blogu projektu průběžně vylepšovat emulátor, a tak se můžeme těšit na další zvyšování snímkové frekvence u videoher.

Pojďme si taky ukázat jak je na tom Red Dead Redemption. Hra byla testována na sestavě s procesorem Intel i7 8700k, 32 GB RAM a grafikou NVIDIA GeForce GTX 1080Ti. Situace je obdobná jako u Uncharted, tedy snímková frekvence kolem 10 až 30 fps, zase záleží na náročnosti vykreslované scény.

Pokud ale nejdeme jen po těch nej hrách na PS3, tak situace u jiných her je o dost lepší. Třeba první díl Ni no Kuni běží na PC skvěle. Jedná se přitom o notebook s procesorem i7-4710MQ (4 core + H/T @ 3.3 GHz), RAM 16GB DDR3 @ 1867 MHz a grafikou NVIDIA GTX 870m. Hra běžela pod OS Ubuntu.

Z těch graficky náročnějších si ukažme třeba Condemned 2, kde je ale zatím problém s blikajícími texturami, ale hra si drží stabilní snímkovou frekvenci kolem 40 fps.

Nebo videohru Resistance Fall of Man, kde jsou pro změnu různé menší grafické glitche.

Zdroje: 

Petr "Ereb" Vašíček

Redaktor CDR/DIIT píšící o všem, co souvisí s autorským právem, světem robotiky, stále záhadným vesmírem a technickými novinkami v oblasti vojenství. Cizí mu není ani svět videoher - rád s nostalgií vzpomíná na staré herní konzole a herní pecky, kvůli nimž už dnes člověk musí sáhnout po DOSBoxu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Skokové zlepšení emulátoru RPCS3. Uncharted a další AAA hry se dostávají na PC

Žádné komentáře.