CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Slate 7 koupíme už za 4 000 Kč: První Android tablet od Hewlett-Packard představen na MWC

Že hardware neurazí bych neřekl, jak Nexus 7 tak Kindle Fire HD mají jemnější displej (1280x800 místo 1024x768 u HP), shodně všichni pak myslím postrádají HDMI a velký USB port (a dokonce nepodporují v základu bez rootu ani mass storage). S tímto nižším rozlišením displeje se dají i teď pořídit tablety v cenové hladině 3-4 tisíc, které navíc funkční USB mají. HP by mohl zabodovat aspoň kvalitou zpracování a designem.

Zajímavější by mohla být výdrž, kdyby ji ovšem výrobci opravdu udávali (Wh, voltáž) namísto nic neříkajícího údaje v mAh (jinak Nexus 7 má 4325 mAh, Slate 7 podle článku 6300 mAh, což je o slušných 45 % víc).

Jako poslední věc, kterou bych u těchto malých androidích tabletů vypíchl, je klasické podcenění SW ze strany Googlu. Buď do tabletů nacpou mobilní zobrazení (Nexus 7) a pak lidé nadávají, že se jim aplikace nezobrazují tabletově a musí se to řešit různými hacky (změna DPI, launchery), nebo je tam klasický tabletový HC/ICS/JB, kde v režimu na šířku zabírá lišta na 7" displeji nechutně mnoho místa. Snesitelné je to pro poměry 4:3, ale ty jsou zase nedostatkovým zbožím (a mnoho aplikací je nepodporuje).

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jj, android je ubozacek, ke kteremu se neda pripojit ani flashka (to me fakt u 4.2 dostalo) ..... treba ten nexus 7 je taky totalni sracena, protoze nema ani slot na kartu (a flashka se pochopitelne taky neda pripojit), navic nema ani GPS .... coz tenhle nejspis taky ne. Za 4k to neni zadna hitparada, to uz radsi ten 2x rychlejsi nexus za 6k, tam by aspon mely jit prehravat filmy ....
Osobne cekam, ze po tech vystavach do dvou mesicu se konecne roztrhne pytel s W8 zarizenimi typu W510 za jeste lepsi cenu, se SIM kartou (to mi tam zatim chybi) a nejlip v 7" provedeni. Windows, x86 Intel, to je krute jina liga nez nejaky osekany android na ARMu.
Ale jinak proc ne, kdyz do toho vpali aspon tu GPSku (nejlip i mobilni data), 4 jadrovy A9 nebo dvoujadrovy A15, aby se daly prehravat filmy a pokud se v dohledne dobe neobjevi 7" android killer s windows, tak by se to za ty 3-3.5k i dalo ....

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nexus 7 GPS samozřejmě má.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

jako ubozaka bych tady oznacil nekoho jinyho. rozhodne nemam na sobe ruzovy androidi bryle, ale i na tabletu za 2000,- s Androidem ICS 4.0.x jsem flashku nacetl v pohode a spoustel z ni filmy. spis bych rekl ze v tvym pripade je problem mezi tabletem a zidli.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

NEPOTVRZUJI!
Android to proste neumi, tecka! To, ze mas levny cinsky tablet, ktery ma upravene jadro, je vec jina. Android jako takovy jak ho vydava google a jak je na drtive vetsine zarizeni, to proste neumi!

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

hackoff: Tak znovu, např. vlajková loď Googlu Nexus 7 flashky nepodporuje, je potřeba root. Když vycházely první tablety s Honeycombem 3.0, tak podpora USB host obecně buď chyběla, nebo byla omezená. S 3.1 se to zlepšilo, a teď to vypadá, že s 4.2 opět zhoršilo... A jak píše předřečník, levné čínské šmejdy (taky mám takové dva doma, a pak i "normální" velký tegrový tablet) s tímhle většinou problém nemají, ty často podporovaly USB periferie už v 1.6.

Proto se podle své jedné osobní zkušenosti opravdu nepouštěj do žádných zobecňování a dokonce osočování ostatních, že je problém u nich. Google svým typickým přístupem tluče Android ode zdi ke zdi, ve verzi 2 zjistili, že by se hodila možnost ukládat aplikace na kartu, aby to pak následně u HC a ICS tabletů zrušili (simulovaná externí partition v internal storage). Jednoduchou změnou konfigurace v linuxovém jádře zakázali podporu AdHoc Wi-Fi připojení (přestože tohle jako standard dávno uměli Windows Mobile), takže uživatelům opět nezbývá než root, nebo konkrétní výrobci, které dělají úpravy v jádře.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jako ta nemoznost se ADHOC pripojit to je fakt fasismus .... muj tablet urcite nebude android, budou to windows 8, bud ve verzi 10" nebo 7" a clovek nebude muset resit nefunkcni samozrejmosti .... pripadne, pokud nebude 7" tak i nejaky 7" tablet za par tisic, kde bude GPS a bude umet prehravat filmy (treba i ten 32GB 3G Nexus 7 by byl OK, kdyby byl za pulku).

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.