CDR.cz - Vybráno z IT

Trochu drahý špás: Sluchátka Misfit Specter se zabudovaným fitness trackerem

Misfit 1
Značka Misfit je známa výrobou fitness trackerů (doplňků), u kterých byste na první pohled viděli spíše módní doplněk, než-li fitness tracker na řetízku.

I zde se opět na první pohled jedná o klasická bezdrátová sluchátka, která jsou napojena na klipsu, kterou si můžete uchytit za límeček od trička. V oné klipse je však mimo baterie a Bluetooth i akcelerometr, který zajišťuje měření ušlých kroků či spánkový režim.

Misfit 2Misfit 3

Baterie vydrží přehrávat 8 - 10 hodin. Je tedy jasné, že sluchátka Misfit Spectre nebudou měřit vaše kroky celý den - jedná se tedy o doplněk, který využijete v posilovně či při podzimním běhání v lese.

Proč ale měření spánkového cyklu? Asi nebude spát s klipsou přichycenou na pyžamu a poslouchat hudbu během spánku. Představte si, že posloucháte hudbu při delší cestě autobusem či v letadle a během poslouchání usnete. Hned budete vědět, jak valný spánek jste ve stísněných prostorech na nepohodlných sedačkách měli. :)

Misfit 4Misfit 5

Vaše aktivity pak můžete sledovat díky aplikaci od Misfit, která podporuje i mnohá další z jejich zařízení. Misfit se totiž se svou aplikací Misfit Link App zabývá i dalšími okruhy v non-fitness sféře. Díky konfigurovatelnému tlačítku na druhé straně klipsy můžete ovládat i jiný hardware ve svém okolí a dávat mu tak různé příkazy, které si předem nastavíte. Jedná se převážně o domací produkty značek jako Philips Hue (žárovky), Nest (termostaty, CO alarmy aj.) nebo třeba i internetové služby jako Spotify. Aplikace IFTTT pak tomuto tlačítko dává nový rozměr.

A jaká je kvalita zvuku? I na tom si dal Misfit záležet a přizval ke spolupráci čínskou společnost "1more" spadající pod Xiaomi, kterou ve Wall Street Journal nazývají "čínská odpověď na Beat Electronics" spadající dnes pod Apple.

Misfit 6Misfit 7Misfit 8

Novinka Misfit Specter byla představena na CESu a do prodeje by měla dorazit v průběha léta s cenovkou do 5 000 korun.

Tagy: 
Zdroje: 

1, 2

Daniel Szkrobisz

Absolvent HŠML v Mariánských Lázních, který se víc než o gastronomii zajímá o IT a takové to domácí montování.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Trochu drahý špás: Sluchátka Misfit Specter se zabudovaným fitness trackerem

Pondělí, 25 Leden 2016 - 21:47 | Pepa Zdepa | Ti chlapci už neví, co by vymysleli - http://...

Zobrazit diskusi