CDR.cz - Vybráno z IT

Smartphony s OS Ubuntu již v říjnu

Ubuntu Phone OS for perex
Otevřený operační systém Ubuntu se chystá do mobilních telefonů. První telefony s tímto systémem se na trhu objeví údajně letos v říjnu.

První představení nového OS Ubuntu proběhlo před měsícem v Londýně. Společnost Canonical, která má Ubuntu na svědomí, chystala uvedení prvních smartphonů s novým systémem na konec roku 2013. Podle Wall Street Journal nyní potvrdila, že první taková zařízení spatří světlo světa už v říjnu na dvou geograficky největších trzích. Lokalita prodeje, cena a další detailnější informace doposud nebyly odhaleny.

Zatím není jasné, která Ubuntu zařízení se budou prodávat, OS však bude možno dát na jakýkoliv přístroj s Androidem. Systém bude využívat nativní aplikace. Na konci měsíce bude vývojářům zpřístupněna verze, která pojede na telefonu Samsung Galaxy Nexus. Jestli jste zvědaví, jak vypadá prostředí systému ve skutečnosti, můžete si pustit videa v našem dřívějším článku.

Ubuntu je distribuce linuxového operačního systému, který je určen pro servery, počítače, notebooky a další zařízení. V blízké době bude dostupný i na smartphonech nebo tabletech.

Nepřehlédněte: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Smartphony s OS Ubuntu již v říjnu

Sobota, 9 Únor 2013 - 19:48 | RedMaX | az na to, ze Ubuntu ma aktualizace jednou za pul...
Sobota, 9 Únor 2013 - 19:43 | RedMaX | "OS však bude možno dát na jakýkoliv...
Pátek, 8 Únor 2013 - 10:36 | Doug Quaid | by ma zaujimalo, ci aj na mobiloch to bude mat...

Zobrazit diskusi