CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Solární elektrárna vybíjí ptactvo. Vedení nabízí zvláštní řešení

Hehe:)
Nekde se musi ptaci tezce lovit a opekat ...... tady jim padaji uz opeceni primo z nebe, tak co si stezujou?

+1
-30
-1
Je komentář přínosný?

Že by konečně ti pověstní pečení holubi?

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Obávám se, že mezi oběťmi elektrárny mnoho holubů nebude. Holub je městský pták, živí se hlavně tím, co zbyde po lidech. V Mohavské poušti to tak na nějakou holubí populaci nevypadá... :)

Ale vtip byl super, +1 :-)

Otázka je spíš co s tím jinak. Nahradit zabíjení ptáků zabíjením koček (skrze plodnost, ale je to stále to samé) mi nepřijde jako moc dobré řešení ze stejného důvodu, jako že půjde tu o minimum holubů - pokud vůbec nějaké - kočka je tvor domácí a i ty divoké žijí v lese, ne v poušti. Ergo moc ptáků asi v Mohavské poušti uloveno kočkami nebude...

+1
+33
-1
Je komentář přínosný?

Vy neznáte rčení: "zabij bobra, zachráníš strom" ? Myslím, že na tohle "řešení" pasuje naprosto přesně.

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

jo to ma napadlo ako prve :). Ale inak seriozne mozno by sa oplatilo tych vtakov zbierat do konzerv pre macky. Staci to len pomliet komplet aj s kostami aj perim. Otazka je lenako dlho bude trvat kym tam nezostane ziaden vtak na pecenie.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

by me zajimalo, jestli se ptaci casem nauci tam nelitat.
na osel.cz byl clanek ohledne podobneho problemu s dalnicema - vyzkum delany od 80tych let ve spojenych statech - rychle jedouci auta srazela spoustu ptaku. a prekvapive, casem se to ptaci naucili...

+1
+43
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě, že se to naučí, to by jinak už vyhynuli. Bohužel ono učení spočívá v samotné selekci, tj. ti, kteří "jdou"(letí/plavou/skáčou...) tam, kde je nebezpečí umírají, ti kteří tam "nejdou" (ať už z jakýchkoliv důvodů) prostě neumřou. Tato skutečnost se pak zanese částečně do genetické informace a částečně do výchovy dle toho o jakého živočicha se jedná. Prostě stejně jako je to s migrací. Zvířata putují z bodu A do bodu B, ale jak ví kam a kudy mají "jít"? Nyní jdou prostě se skupinou a ti co přežijí zvolili správnou trasu... Příroda se mění a ne všichni se přemisťují úplně přesně po stejné trase a tak, když nastane v přírodě nějaká změna, která v původní migrační trase nasadí smrt, pak ti co "jdou" trochu jinudy přežijí a nastaví tak novou migrační trasu..... adt. atd.....

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

Doufejme, že se to naučí rychle nevyhynou kvůli tomu. Takové krámy by se měly stavět ve velkém na Sahaře a pod... V Mohavské poušti je nějak moc těch ptáků, když co 2 min jeden chudák je upečen za letu...

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Na Sahare podobne projekty nebudou, souvisi to s obyvatelstvem (na severu i na jihu). V USA jsou schopni zarizeni jak postavit, tak provozovat a vyuzivat.

Zakladni rozdil mezi MOhavskou pousti a Saharou je ten, ze na Sahare je pouze pisek, kdezto v Mohavske pousti jsou podminky vhodne k zivotu. Spis je to takova Mohavska savana.

+1
-40
-1
Je komentář přínosný?

Jenže ty projekty se už projektují...

+1
+28
-1
Je komentář přínosný?

No ja bych problem vyresil zrizenim pobocky KFC (v objektu elektrarny) pro mistni zamestnance co lesti ty zrcadla.

Jinak celkem verim tomu, ze si ptaci zvyknou tomu vyhybat.

+1
+36
-1
Je komentář přínosný?

Ja myslim, ze by elektrarna mela povinne zaridit kousek vedle rybnik, aby dala tem ptakum alespon sanci uhodnout ktery rybnik je pravy a ktery je elektrarna.

+1
-31
-1
Je komentář přínosný?

Pořád říkám, že tzv. ekologické technologie ničí přírodu ze všeho nejvíc. Tak si vzpomínám - co se udělalo s desetitisíci mrtvých ptáků kolem větrných elektráren? Protože se o tom už nemluví, tak je asi prostě po nich a další na zabití už nejsou, že?

+1
-34
-1
Je komentář přínosný?

Proč by se o nich mělo mluvit víc než o vedeních vysokého napětí, která těch ptáků zabijí o tři řády více? A ta vedení tam zůstanou, i pokud ty větrníky nahradíte jaderkami. Právě jste zachránil 0,01 % ptáků, gratuluji. ;)

+1
-30
-1
Je komentář přínosný?

No vedení vysokého napětí vzhledem k úpravám co se od roku 2009 provádějí už u nás ( a předpokládám i v západní Evropě) zas tolik ptáků nezabije viz:
http://www.cez.cz/cs/pro-media/tiskove-zpravy/2695.html , http://www.cezdistribuce.cz/cs/bezpecnost/ochrana-zivotniho-prostredi/oc...
To větrníky budou mít podstatně víc ptáků na kontě ... no spíš lopatkách :-/

+1
-40
-1
Je komentář přínosný?

"Zas tolik ptáků nezabije?" V USA je to číslo přes 100 milionů ptáků ročně. To, co tu uvádíte, pouze znamená, že se ČEZ snaží naše statistiky snížit. Z kolika a na kolik, to už se už z toho odkazu ale nedozvíte. To vaše "podstatně víc" je planá spekulace.

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

ano, daleko lepsi je spalovat uhli a uvolnovat tak do vzduchu krome CO2 take radioaktivni uran a jine prvky, ktere jsou sice v malem, ale nezanedbatelnem mnozstvi obsazene v uhli. jenom nevim co budem delat, az to uhli jednou dojde

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Hmm ... čistá energie ... výkon jako jeden kotel v menší tepelné elektrárně. Zabere lán 13 čtverečních kilometrů. Zajímalo by mne zda vůbec někdy vyrobí tolik energie, kolik se spotřebovalo na výrobu všech těch zrcadel a doprava na místo.

+1
+32
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě, že vyrobí. Je to logické, protože spotřebovaná energie je zahrnuta do konstrukčních nákladů (ty komponenty musí investoři zaplatit, a dodavatelé jim to zahrnou do ceny), a jiný zdroj výnosů než prodej energie tohle zařízení nemá. Pokud říkáte, že to vyrobí energie méně, v zásadě tím říkáte, že se investoři cíleně rozhodli provozovat ztrátový podnik.

A proč vám tolik vadí zábor pouštních oblastí? Aspoň nám budou k něčemu užitečné.

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

ale klidne to muze byt ztratove staci kdyz projekt dostane nejakou stedrou "eko"dotaci ze... treba vyssi vykupni cenu za "cistou" energii jedno kolik se spali uhli pri vyrobe samotneho zarizeni to se nejak nezapocita :)

+1
-28
-1
Je komentář přínosný?

presne, mohla tam misto toho byt krasna poust, takhle to vyrabi cistou energii bez jakychkoli odpadu ci jineho zamoreni. k te vyrobe: myslite si, ze tepelna eletrarna se postavi sama od sebe?

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

a neslo by ty ptaky nejak plasit? treba nejakym laserem nebo tak necim :)

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, stačí do pole zrcadel nainstalovat strašáky. Vždyť to uměli už naši předkové a „ti blbí inženýři“ na to nepřijdou. :-)

+1
-34
-1
Je komentář přínosný?

Nebo tak něčím http://goo.gl/dN49U9

+1
+29
-1
Je komentář přínosný?

R2-D2 to jistí. :-D

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.