CDR.cz - Vybráno z IT

Sony shodilo okovy Horizon: Zero Dawn, původní PS4 exkluzivka letos vyjde na PC

Horizon Zero Dawn Image 01
Ředitel Sony Interactive Entertainment Worldwide Studios včera oznámil, že se jedna z nejprodávanějších her v historii PlayStationu 4 podívá již tento rok v létě i na PC. Také nás ujistil, že se brzy dočkáme podrobnějších informací z úst vedení studia Guerilla Games, které za tvorbou Horizon: Zero Dawn stojí.

U vydání téměř každé úspěšné PS exkluzivity se objeví otázky o tom, jestli se hra podívá časem i na PC. Ve spoustě případů zní ale odpověď ne, a dlouho jsme si mysleli, že na tom Horizon: Zero Dawn nebude jinak. Jenže pak bylo ohlášeno vydání počítačové verze hry Death Stranding, která běží na enginu Decima od tvůrců právě Horizonu. A tak se začaly opět vynořovat spekulace o portu nejúspěšnější hry ze studia Guerrilla Games – a dnes již to víme s jistotou, HZD zamíří na počítače již toto léto.

Tato novinka je nejen velmi radostná pro každého, kdo si hru toužil zahrát, ale zároveň je to poměrně revoluční krok ze strany Sony. Jedná se totiž o první exkluzivní hru přímo z tvorby některého z jejich vlastněných studií, která se na počítače dostane (všechny ostatní porty totiž pocházely ze samostatných studií).

Jestli se tvorby počítačové verze ujmou sami tvůrci, nebo se bude jednat o externí práci, jak tomu bývá častěji zvykem, zatím nevíme. V každém případě půjde zajisté o technicky velkolepé dílo, jelikož obě hry běžící na Decima engine se pyšní dechberoucím grafickým zpracováním i na dnes již slabší konzoli. Rozhodně se těšíme na jakékoliv nové informace, které se k nám v příštích týdnech dostanou.

Diskuse ke článku Sony shodilo okovy Horizon: Zero Dawn, původní PS4 exkluzivka letos vyjde na PC

Pondělí, 16 Březen 2020 - 10:37 | Xspy | Vzhledem k tomu , že stejný engine pohání i Death...
Středa, 11 Březen 2020 - 13:29 | GeorgeZeman | Vzhledem k tomu že PS4 je dnes už vlastně low end...

Zobrazit diskusi