CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Sony si patentovala umělou inteligenci, která bude hrát hry za vás

Nevím, jak Sony, ale vždycky když jsem začal s vývojem nějaké formy AI pro online hru, skončilo to banem. ;-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To už tu bylo. Např. ve World of Tanks jezdili jednu dobu farmboti.
Sice herní výkon nic moc, ale něco nafarmit a naexpit to dokázalo. Já jsem to nepoužíval, jelikož staty jdou pochopitelně při tom do řiti (na winrate 58% zapoměňte, boti obvykle skončili na cca 43-45%.... z toho i plyne že i pouhý 1 hráč z celkem 15ti, má významný vliv na pravděpodobnost vítězství týmu), ale někomu, komu šlo o to něco naexpit nebo nafarmit a staty mu byly u ritě, to posloužilo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"která bude hrát hry za vás"

Ale to už predsa robí Twitch :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A až někdo udělá AI pro dynamickou tvorbu herního prostředí, mapy - každá hra by tak mohla být opravdu zajímavá - nedalo by se spoléhat na to, že všechno bude jako minule. A každý hráč by se musel přizpůsobovat a učit průběžně - stejně tak AI.
A potom někdo zamění část tohoto dynamicky generované herního prostředí za real-time údaje z bojových dronů a AI pro ovládání hry, klidně vystřílí celou školu nebo nemocnici ... a žadná pravidla pana Asimova ho nezastaví. Jesli si myslíte, že je to blbost, tak si porovnejte jaký byl vývoj počítačů, síťového propojení a software jenom za posledních 30let. A jak složité je v tomto technologickém bludišti neudělat chybu, kterou nejde zneužít. O záměrném (zne)užití ani nemluvím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dost mně udivuje že to vůbec jde patentovat. Pokud si dobže pamatuji pak nelze patentovat myšlenku ani vzorec, jen její konkrétní technické řešení. A tohle mi moc technické řešení nepřipomíná.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.