CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Sony představuje už druhou generaci chytrých hodinek SmartWatch 2

"Co může být naopak u takového přístroje zklamáním, je absence senzoru srdeční činnosti aj." - Tomu nerozumím.
Ke snímání tepu se přeci běžně používá hrudní pás. Připojení HRM, snímačů kadence, rychlosti, krokoměru... Podporují snad všechny telefony SONY - mají integrovaný přijímač ANT+ (coč bohužel ostatní konkurenti směle ignorují). Nicméně, některé snímače přenáší signál pomocí BT, takže to až takový problém není.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Napsal jsem to velmi jednoduše a samozřejmě máte pravdu.
Ani k první generaci hodinek nebyl hrudní pás k dispozici a stejně tak to bude u dvojky. Řešením je tedy koupě pásu jiného výrobce. V článku je to myšleno tak, že u hodinek, které by mohly být zároveň i skvělým pomocníkem při sportu, by byl tento doplněk výhodou :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

V pohodě. Ty hodinky jsou ve skutečnosti "hloupé". To "chytré" v nich obstarává SW ve spárovaném telefonu. Tudíž i sport-tester příslušenství se páruje s mobilem.
Tu první verzi od SONY mám. Naštěstí jsem ji kupoval za 500,- v akci (výprodeji). Protože je to venku fakt nepoužitelný. Právě kvůli displeji, na které není nic vidět. A ani nemusí moc svítit sluníčko, stačí polojasno.
To že nejsou "hodinky" vodotěsné je ale opravdu pitomé. Každopádně si teď počkám delší dobu, než se poohlédnu po lepším utrženém displeji k telefonu. Už vím, na co si dát pozor...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Bolo by možné napísať nejako obšírnejšie na čo si dávať pozor? Som fanúšikom veľkých "digitálok" a do úvahy by prichádzali aj takéto chytré hodinky. (Aj keď asi výdrž 3-5 rokov na batériu mať nebudú :-))

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Můj původní záměr byl, mít sport-tester v telefonu a tím ušetřit. Takže když jsem kupoval mobil (je to pár let), tak jsem koupil SONY X8, který má ANT+ pro přenos dat. Asi rok jsem zkoušel různý SW, abych zjistil, že mi prakticky žádný nevyhovuje, a když už by třeba i ušel, tak neumí ANT+, nebo třeba nefunguje snímač kadence. Prostě jsem měl místo chytrého mobilu koupit hotový sport-tester s dokoupitelným příslušenstvím. Bylo by to jen o málo dražší, zato by to fungovalo lépe (možná :-).
Každopádně, co se týče "chytrých" hodinek, tak je potřeba vědět, co od toho člověk čeká. Ovládání původních SONY WatchView je divné. Občas nereaguje. Mají předdefinované dotykové zóny, což je někdy matoucí. Nejsou vodotěsné. Mají mizernou výdrž. Venku jsou prakticky nečitelné (na kole to fakt nejde používat). Mají pitomě umístěný nabíjecí konektor. Často se odpojují od telefonu, ale sami se často už nepřipojí, takže je nutné je znovu připojit ručně. Aplikací, které WatchView efektivně využívají je málo a většina je spíš taková ukázka, že to jde, ale je to k ničemu. Asi po dvou měsících pokusů je nějak efektivně používat, skončily v šuplíku.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.