CDR.cz - Vybráno z IT

Sony představuje nový duální USB-C/A flashdisk s velikostí až 64 GB

Sony Usb Type C 3
Novodobý standard USB-C se začíná pomalu ale jistě usazovat i mezi flashdisky. Ten dnešní nový od Sony podporuje takřka všechna známá zařízení, která disponují USB-C a USB-A porty.

Že k novým Macbookům budeme potřebovat v případě připojení zařízení s USB-A redukci od Applu, už všichni nějaký ten čas moc dobře víme. V dnešní době se však USB-C používá už i u více zařízení, Macbook však uvádíme jako příklad, protože zde žádný jiný port nenajdeme.

Sony Usb Type C 1

V takovém případě nebude jistě na škodu, když budeme mít po ruce flashku s USB-C od společnosti Sony, která nabízí přenosovou rychlost až 130 MB/s (rychlost čtení dat). Velikostně se jedná o ten typ flashky, kterou můžete nosit bez povšimnutí na klíčích. Díky USB-C portu ji však můžete připojit ke všem zařízením disponujícím tímto portem (od smartphonů přes tablety až po moderní notebooky) a nemusíte tak s sebou nosit OTG kabel s redukcí.

Sony Usb Type C 2

Nespornou výhodou je však přítomnost USB-A 3.1 portu, který se ukrývá na druhé straně, ač to z fotografií není dobře patrné. Flashka je opravdu tak malá, že celá druhá strana je v podstatě USB-A. Tím se použitelnost flashky dostává na vyšší úroveň. Zálohování a přenášení dat mezi zařízeními již nebude taková otrava. :)

Flashdisk bude k dostání ve třech kapacitách počínaje 16 GB a konče 64 GB. Zlatou střední cestou pak bude varianta s 32 GB. Ceny zatím nejsou stanoveny. Do prodeje se dostane flashdisk počátkem února.

Zdroje: 

1, TZ

Daniel Szkrobisz

Absolvent HŠML v Mariánských Lázních, který se víc než o gastronomii zajímá o IT a takové to domácí montování.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Sony představuje nový duální USB-C/A flashdisk s velikostí až 64 GB

Žádné komentáře.