CDR.cz - Vybráno z IT

Herní South Park natrhává Marvelu pozadí, příběhové i to poloviční [E3 2016]

13 Southparkfracturedbutwhole
Jestli je na trhu nějaká hra, která si může udělat srandu z čehokoliv, a ještě to vyhnat do naddimenzionálních výšin, pak je to právě South Park. A jak se můžeme přesvědčit v upoutávkách, zatím vše nasvědčuje tomu, že úspěch prvního dílu nehodili za hlavu.

Cdre 3

Když vyšel první South Park s podtitulem Stick of Truth, byli hráči skeptičtí. Dostalo se jim ale něčeho, co působilo jako ztvárnění jedné celodenní seriálové epizody, a to ve vyvážené míře, nikoliv rušivé. Ať už se jen procházíte městem, nebo mluvíte s postavami či přímo bojujete, atmosféra sprostého seriálu z každého pixelu přímo čiší. Doporučujeme si přečíst naši někdejší recenzi:

Druhý díl South Parku na sebe nenechal dlouho čekat, a tak se dočkáváme nového dílu s podtitulem Fractured But Whole. Angličtináři jistě v názvu poznají slovní hříčku. V té si vezmou autoři na paškál superhrdiny. Vydaný trailer je přímo napěchován referencemi: 

Naši kreslení hrdinové si přestali hrát na středověk, a převlékli se do svých oblíbených superhrdinských kostýmů. Tímto je patrné, že se autoři snaží parodovat současný trend Marvelu. Scénář samotný tomu více než nahrává. Cartman zosnuje plán, jak vydělat neskutečné množství peněz vytvořením kinematografického univerza okolo jimi vytvořených superhrdinských person.

Děti se však rozdělí na dva znepřátelené tábory, jelikož má každý trochu jinou vizi. Vývojáři si na podiu lehce zavtipkovali na účet Kapitána Ameriky, když veřejně přiznali, že hra s tímto snímkem má mnoho společného, a sarkasticky zmínili, že poslední snímek Marvelu měl nést právě jejich podtitul Fractured But Whole, ale Ubisoft přišel dřív.

Není tomu poprvé, co se setkáváme s tímto titulem. Už na loňské E3 byl přítomen, ale jeho vydání bylo stále kdesi ve hvězdách. Tentokrát jsme se dočkali nejenom jedněch záběrů ze hry, ale také nového traileru s oznámeným datem vydáním, 6. prosince 2016 pro platformy PC, Playstation 4 a Xbox One.

Vydané záběry ze hry jako vždy překypují humorem. Bohužel součástí videa nejsou tituly, ani anglické či české, a tak pro mnoho našinců zůstane mnoho narážek ukrytých v hlubinách jazykové bariéry. 

Nezapomeňte sledovat herní sekci CDR (nikoliv pouze titulní stranu) pro kompletní přehled všech novinek z letošní E3 výstavy. Po celý týden vás denně budeme zásobovat desítkami článků, díky kterým vám nic neunikne. 

Zpravodajství E3 2016 běží pod záštitou společnosti Intel

Diskuse ke článku Herní South Park natrhává Marvelu pozadí, příběhové i to poloviční [E3 2016]

Středa, 15 Červen 2016 - 12:38 | Murphy | To máš jestli jestli středověk nebo fantasy....
Středa, 15 Červen 2016 - 10:36 | Jezbo | Na pokračování SP se moc těším i když ho nedělají...
Úterý, 14 Červen 2016 - 17:16 | Vokurka Kubiczek | Tak na tohle se vážně moc těším. Stick of Truth...

Zobrazit diskusi