CDR.cz - Vybráno z IT

Specifikace prvního tabletu s Firefox OS odhaleny

firefox first tablet
Představení prvního Firefox OS tabletu je na spadnutí. Na internet unikly první snímky a bližší specifikace. Právě probíhá testování prototypu a dobrou zprávou pro zákazníky je fakt, že jeho pořizovací cena bude více než přívětivá.

V minulém roce se objevily první vlaštovky v podobě chytrých telefonů s novým operačním systémem Firefox OS. Představili jsme si například 4" LG Fireweb nebo o něco menší model ZTE Open. Oba dva patří mezi low-end zařízení, nyní na řadu přichází první cenově dostupný tablet s Firefox OS.

Společnost Mozilla v těchto dnech testuje prototyp tabletu s Firefox OS. Informaci zveřejnil na svých webových stránkách zástupce Mozilly, Asa Dotzler. Firefox tablet s kódovým označením Flatfish by měl být vybaven 10,1" multidotykovým IPS displejem s rozlišením 1280 x 800 pixelů. Jeho srdcem má být čtyřjádrový procesor Allwinner A31 s taktem 1 GHz (ARM Cortex A7), 2 GB RAM a grafická procesorová jednotka PowerVR SGX 544 MP2. Vnitřní paměť bude dosahovat kapacity 16 GB, samozřejmostí je rozšíření úložiště díky paměťovým kartám microSD.

firefox tablet dimensions

Zařízení dostalo do vínku také standardní konektivitu - podproruje Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth a GPS. S tabletem můžete rovněž fotit, zadní kamera nabídne 5 MPix a přední webová kamerka má rozlišení 2 MPix. Rozměry tabletu jsou 266 x 170 x 9,7 mm a kapacita baterie je rovna přesně 7000 mAh, což by pro běžné použití mělo stačit.

firefox tablet

Nový tablet bude vyrábět tchajwanská firma Foxconn. Ve finální verzi se však nebude jmenovat Flatfish, ale InFocus New Tab F1 podle firmy InFocus, která bude zajišťovat jeho distribuci a prodej. Datum zahájení prodeje zatím nebylo stanoveno, ale cena by se měla pohybovat někde mezi 100 až 150 dolary. V přepočtu byste tedy měli zaplatit něco kolem dvou až tří tisíc bez daně.

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Specifikace prvního tabletu s Firefox OS odhaleny

Úterý, 21 Leden 2014 - 08:44 | AndyF1 | Pojde instalovat/presunut aplikacie na SD kartu...
Úterý, 21 Leden 2014 - 08:01 | Jakub Rydlo | Konfigurace teda nic moc. Az na vetsi uhlopricku...

Zobrazit diskusi