CDR.cz - Vybráno z IT

LG Fireweb - první smartphone svého druhu s Firefox OS se začal prodávat

lg-fireweb mobile
Nový přístroj výbavou příliš nenadchne, ale rozhodně překvapí. Smartphone Fireweb, první přístroj svého druhu s Firefox OS, má na svědomí korejský výrobce LG Group.

Společnost LG představuje svůj první smartphone LG Fireweb, který byl vytvořen speciálně pro operační systém Firefox OS 1.1 od firmy Mozilla. LG D300 alias LG Fireweb má 4" kapacitní TFT displej s rozlišením 480 x 320 pixelů. Srdce zařízení tvoří procesor Qualcomm s taktem 1 GHz. Zprávy ohledně vnitřní paměti se liší. Oficiální tisková zpráva LG jasně hovoří o 2 GB, zatímco informační servery šíří informaci o hodnotě dvojnásobné. Vnitřní paměť je možné rozšířit až o 32 GB díky paměťové kartě microSD.

Telefon disponuje 5MPix fotoaparátem a jako první svého druhu nabízí zároveň automatickou funkci autofokus a LED blesk. Dále standardně nabídne 3G, Wi-Fi a akcelerometr. Rozměry LG Fireweb jsou 113,8 x 66,5 x 9 mm a jeho hmotnost je rovna 122,5 gramu. Baterie zařízení má kapacitu 1540 mAh a dle informací má na plné nabití vydržet až osm hodin hovoru nebo až 744 hodin v pohotovostním režimu.

lg-fireweb

Novinka bude k dostání nejprve v Brazílii, Mexiku, Peru a Uruguayi. K dispozici bude pouze v černé variantě. V Brazílii zařízení nabízí telefonní operátor Telefónica Vivo v přepočtu za 59 dolarů (asi 1100 korun) pro své věrné klienty nebo za 207 dolarů (3900 korun) pro ostatní uživatele. Uvidíme, jestli se nový operační systém v podání přístrojů LG ujme a přidají se k němu další nové modely, nebo jestli LG uskutečnilo pouze zbytečný výkřik do tmy (aktuální lokální prodejní výsledky Firefox OS konkurenčních zařízení jsou poměrně solidní).

Firefox OS je operační systém pro mobilní telefony, který byl navržen pro zobrazení webových stránek využívající HTML5, JavaScript a další podobné technologie. Firefox OS má předinstalovány základní aplikace včetně webového prohlížeče, map, kalendáře a hodin. Další aplikace je možné pořídit v obchodě Firefox Marketplace.

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku LG Fireweb - první smartphone svého druhu s Firefox OS se začal prodávat

Čtvrtek, 24 Říjen 2013 - 07:55 | Jiří Molnár | Olga dostatečně nezdůraznila, že je to "...
Čtvrtek, 24 Říjen 2013 - 06:03 | Derryk | Ani mě nadpis nedává smysl. Hlavně v souvislosti...
Čtvrtek, 24 Říjen 2013 - 00:32 | Dizz | ten nadpis je priliz bulvarni telefony s...

Zobrazit diskusi