CDR.cz - Vybráno z IT

Spekuluje se, že Nokia připravuje novou vlajkovou loď jako nástupce Lumie 920

Lumia 1000 - uvodni foto
Na webových stránkách čínského operátora se objevil telefon Nokia Lumia 1000 mezi nabídkou jím nabízených telefonů. Té kralují i dosavadní Lumie od Nokie a tak není divu, že přidání modelu Lumia 1000 nenechalo nikoho chladným.

Za vším stojí německý IT server MobileGeeks.de, který si jako první nabídky operátora China Mobile všiml. Do této doby jsme mohli zaslechnout informace o přípravě telefonu s technologií PureView podobně, jako u Nokie 808 PureView. Ten byl označován jako model EOS. Nyní to ale vypadá, že se z označení EOS stane nová Nokia Lumia 1000, což by mohlo být, vzhledem k poslednímu modelu s číslovkou 920, velmi reálné. Stejně tak je možné, že se dočkáme představení tohoto telefonu už na letošním veletrhu WMC v Barceloně, který se bude konat už koncem tohoto měsíce.

Na telefonu by měl podle dosavadních informací běžet operační systém Windows Phone 8. Jak víme, použití operačního systému Symbian ve svých smartphonech už Nokie vzdala a posledním modelem s tímto systémem byla právě již zmiňovaná Nokia 808 PureView.

Lumia 1000 - China Mobile

Podle prozatimních spekulací o výbavě telefonu by měl tento nový přístroj nabídnout displej o velikosti 4,3 palce s HD rozlišením. Fotoaparát by měl být pak obdobný jako u Nokie 808, tedy s nadčasovým rozlišením 41 megapixelů a kvalitní optikou Carl Zeiss. Nahrané video zřejmě bude podporovat FullHD rozlišení. Jako procesor bude nejspíš použit dvoujádrový Qualcomm s grafikou Adreno 320. Spekulace zmiňují i velikost operační paměti telefonu, která dosahuje dle všeho 1 GB.

Nokia 808 Carl Zeiss

Abych nemluvil jen o hardwaru, tak zmíním, že by se měl změnit i materiál, ze kterého bude vyroben kryt telefonu. Oproti současné Lumii 920, jejíž kryt je z polykarbonátu, by měla mít tato novinka kryt z hliníku (nejspíše kvůli menší hmotnosti).

Na to, jaká bude nakonec pravda a jakým hardwarem bude telefon osazen, si ale musíme ještě počkat a nezbývá než doufat, že se na veletrhu WMC dozvíme více. Raději ještě naposledy podotknu, že vše výše zmíněné jsou jen spekulace a jediným potvrzeným faktem je to, že telefon zprvu bude nabízen čínským operátorem China Mobile.  

Petr Kodl (Google+)

Extrovertní perfekcionista, jehož snem je pochopení žen a jiných technologických záhad či vymožeností jednadvacátého století.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Spekuluje se, že Nokia připravuje novou vlajkovou loď jako nástupce Lumie 920

Středa, 20 Únor 2013 - 09:32 | Pofiderná Identita | ak nie je problem s chladenim u one x+, kde je...
Pondělí, 18 Únor 2013 - 17:41 | AK | Že by byl polykarbonát těžší než hliník? Nedokážu...

Zobrazit diskusi