CDR.cz - Vybráno z IT

Společnost Apple má prý v plánu na WWDC testovat inteligenci vývojářů

PR článek
Odhalí se po skončení celosvětové konference, jaká z mobilních platforem je silnější?

Existuje vztah mezi vývojovou platformou a inteligencí vývojářů? Uživatelé jednotlivých platforem, ale i sami vývojáři se s oblibou špičkují a dohadují. Co se chystá tento týden ale zatím nemá obdoby. Velký test má poukázat na kvality vývojařů a spekuluje se i o tom, že odhalí výši inteligenčního potenciálu.

Dle kuloárních informací stojí za testováním jasný záměr. Posílit postavení jedné z platforem na trhu s mobilními a desktopovými aplikacemi na úkor těch ostatních. Předpokládá se, že výstup kontroverzního experimentu má znít jasně: vývojáři aplikací pro iOS a OS X jsou chytřejší, odolnější, kreativnější a rychlejší než ti, kteří vyvíjí pro Android.

Kdo s koho?

Takový postup se příliš nelíbí vývojářské komunitě jako takové. „Nevraživost mezi vývojáři mobilních platforem by se tím mohla zbytečně prohloubit,“ komentuje situaci iOS vývojář František Jablečný. Což by byla škoda, protože minimálně česká vývojářská komunita nemá zájem o další rozpolcení. „Každý přece ví, že nejlepší je Android,“ dodává s šibalským úsměvem ve tváři Marek Robůtek z týmu konkurenční platformy.

Brněnští programátoři se proto rozhodli, že aby byl výsledek férový, vezmou iniciativu do svých rukou. Počínaje dneškem spustili paralelní Souboj vývojářů, který má objektivně a bez příkras ukázat, kdo je lepší. Troufnete si na něj?

Tagy: