CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Stáhněte si zdarma o víkendu Elite Dangerous: Arena a zůstane vám navždy

Elite Dangerous Arena není zase až taková výhra.
Autor by měl ještě zmínit veškeré problémy, které se s instalací téhle hry vážou.

Ono nestačí jenom kliknout na Steamu na "přidat hru do Knihovny". Steam vás pak ještě odkáže na oficiální stránky Elite Dangerous, kde si musíte vytvořit účet. Následně pak musíte zkopírovat vygenerovaný klíč ze Steamu do svého profilu na stránkách Elite Dangerous. Nakonec při finálním přihlášení pak ještě musíte čekat na potvrzující mail, z kterého opět musíte překopírovat nějaký aktivační klíč.
Fakt otravné.

A to není to nejhorší, na stránkách Elite Dangerous je zakoupení ED:Arena ještě komplikovanější, protože vás váš profil nepustí do obchodu, aniž by jste pernamentně zadali nějaké platební údaje (ať už PayPal nebo údaje o vaší kreditní kartě!!!) i když ED:Arena nevyžaduje vůbec žádné platby a je zdarma!

A v neposlední řadě stojí za zmínku fakt, že samotný ED:Arena hraje úplné minimum hráčů, takže všichni můžou očekávat dlouhé čekací doby než se sejde dostatek hráčů na spuštění zápasů.

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Běžné u onlineovek. Ve steamu stáhneš launcher, ten nainstaluje hru, pak tě launcher vyzve z vytvoření mimoSTEAM účtu atd...

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

No tak já si prošel první zmiňovanou cestu a aktivace byla poměrně pohodová ( ano musel jsem kopírovat přidělené SN ze Steamu (snad vůbec poprvé) při registraci a pak ověřovat přes email , ale to je u multiplayer titulů celkem běžná praxe )

Nejhorší na tom je , že Elite Dangerous :Arena jsou skoro nehratelné . Vše jede solidně , nikde se nic netrhá ale .... už v tutorialu jste vyzvánio k likvidaci jakýchsi barelů v asteroidovém poli , ovšem buď jsem levý , nebo se navigace od dob 8 bitového elite a Frontieru změnila k nepoznání .... Žádné barely jsem nenašel a ani označení cíle v navigaci moc nefungovalo . Ok na tutorial jsem rezignoval .

Ovšem boje v aréně .... Prsk prsk prsk a je po mně . Ok znovu ... Prsk prsk ... letím a kryji se za struktury stanice , prsk je po mně ... WTF ? .... koukám a protivník v řádově lepší kocábce poletuje okolo ... aha ..
Znovu prsk prsk prsk ..... končím . Tohle je maximálně frustrující . To raděj Heroes and Generals , kde alespoň vidím i ten minimální progres .
Tohle se hochům z Frontier developments těžce nepovedlo :( . Ne ne Davide , tohle neberu ani jako ochutnávku .

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Pokud si nezvládl ani první misi v tutorialu kde ty barely jsou přímo kousek (v astronomických měřítkách stovky metrů) před tebou, tak si ED uchopil z velice zlé strany. Je to simulátor a znalost ovládání lodi a její funkce je zásadní. (mimochodem ty barely se zaměřují jedním jediným tlačítkem, ale když psali na obrazovce které, pravděpodobně ti to uniklo - stane se)
To dále vysvětluje tvoje naprosté fiasko v Aréně. Předpokládám že ani netušíš že je tam management systémových prostředků kde rozděluješ energii mezi motor/štíty/zbraně.
Tohle se fakt musí chvíly trénovat a ty tutoriálové mise jsou na to ideální.
P.S: Doporučuji alespoň joystick i když znám i pár lidí co to hrajou na myš+klávesnice. A také doporučuji se podívat do nastavení ovládání a alespoň přelétnout co kde je, aby jste měl v povědomí co ta loď všechno dokáže.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.