CDR.cz - Vybráno z IT

StarCraft II se stává bezplatným

Marine Starcraft
Věhlasná RTS trilogie StarCraft 2, respektive její základ Wings of Liberty, bude již brzy zdarma přístupná úplně všem. A smutnit nemusí ani ti, kteří si titul již zakoupili!

Zda jsou free-to-play hry budoucností, zatím posoudit nemůžeme. Model se ovšem stává populární formou, jak zaktualizovat minulost, a tak se i Blizzard rozhodl vdechnout nový život StarCraft 2: Wings of Liberty, nebo-li prvnímu výkopu v moderní RTS trilogii StarCraft.

Free-to-play je trochu zavádějící, protože se s ním obvykle spojují mikrotransakce aj. První díl trilogie ovšem bude zdarma bez jakýchkoliv háčků z hlediska singleplayerové kampaně, dále bude k dispozici multiplayer (ranked i unranked) a dokonce i všichni co-op komandéři budou každému přístupní (do 5. úrovně, vyjma Raynora, Kerrigan a Artanise) bez nutnosti jakkoliv platit. 

V účinnost vstoupí tato změna 14. listopadu a celé oznámení si můžete přečíst na oficiálních stránkách. O sérii StarCraft jako takové se můžete více dočíst v našem tématu Od počátku po současnost.

A dobré zprávy jsou i pro ty, kteří si již Wing of Liberty zakoupili. Pokud se totiž přihláší mezi 8. listopadem a 8. prosincem do hry, získají zdarma rozšíření Heart of the Swarm! Pro všechny, kdo zakoupili jakoukoliv ze tří kampaní do 31. října budou k dispozici tři avatarové portréty a exluzivní skin pro terranské ghost jednotky.

Pavel Vevera

Členem redakce inGamer.cz byl od samotného založení v roce 2012. Původně působil jako multisekční redaktor, přispívající jak články, tak video tvorbou, nakonec se však ustálil na textech. Jako externista od 1. ledna 2014 pokračuje v rámci herní rubriky CDR.cz, kam se redakce i část obsahu inGameru přesunula.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku StarCraft II se stává bezplatným

Pondělí, 6 Listopad 2017 - 22:23 | tony | bezplatný... 7,49€ comander + další +další +30€...

Zobrazit diskusi