CDR.cz - Vybráno z IT

Starcraft nebude následovat osud HotS. Blizzard slíbil podporu na další 3 roky

Marine Starcraft
Po náhlém odpojení Heroes of the Storm esport scény od financí Blizzard Entertainment, putovaly obavy o další hry, hlavně StarCraft II. Netřeba. Společnost oznámila svou podporu pro turnaje ve StarCraft II na další tři roky. Beze změn se však neobejde.

Další 3 roky podpory. Finanční zajištění výher na 3.6 milionu dolarů. Tolik je ochoten Blizzard Entertaiment ještě vložit do StarCraft II, aby mu zajistil budoucnost na esportové scéně. S tím se rozpustily veškeré obavy o životaschopnost titulu a lze očekávat, že po další roky nevyvstanou další. Spolu s tímto oznámení přichází ovšem i několik změn. 

Zejména zrušení turnaje World Championship Series (WCS) a jeho nahrazení s ESL Pro Tour StarCraft II a DreamHack SC2 Masters. Optikou restruktualizace, kterou Blizzard prošel minulý rok, jež zahrnovala propuštění cca 800 zaměstananců, není změna překvapení. Zatímco WCS společnost organizovala sama, jeho náhrady outsourcuje k specializovaným zprostředkovatelům Electronic Sports League (ESL) a DreamHack. 

V tomto novém systému bude každý rok uspořádano celkově 6 mezinárodních turnajů (4 za DreamHack, 2 za ESL). Celosvětové finále nadále bude probíhat na IEM Katowice World Championship od 2021, čímž nahradí dosavadní finále, které probíhalo na BlizzConu, oznámení však jedním dechem dodává, že to neznamená konec StarCraft II esportu na BlizzConu.

Starcraft Legacy 03

V tomto novém modelu zůstane Blizzard v pozici patrona. Zmiňovaných 3.6 milionů dolarů poputuje na finanční výher, tedy cca 1.2 milionu ročně. Co se týče turnajů v "domovské" Jížní Koreii, Blizzard svůj další postup teprve plánuje, přesto je jisté, že i zde bude nadále pokračovat. 

Celkově můžeme zprávy hodnoti kladně v první řadě proto, že všichni zúčastnění (hráči, komentátoři i organizátoři) mají další 3 roky zajišťenou práci a na své si přijdou i diváci. Pozitivně se k vývoji vyjádřili i profesionální hráči. 

 

Vývoj na poli StarCraft II pokračuje nadále i v oblasti kooperativního režimu, který nedávno představil nového hrdinu (upoutávka výše) i balance updatů měnící hru k nepoznání od původního vydání, nejčerstvěji patch 4.11.3

Pavel Vevera

Členem redakce inGamer.cz byl od samotného založení v roce 2012. Původně působil jako multisekční redaktor, přispívající jak články, tak video tvorbou, nakonec se však ustálil na textech. Jako externista od 1. ledna 2014 pokračuje v rámci herní rubriky CDR.cz, kam se redakce i část obsahu inGameru přesunula.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Starcraft nebude následovat osud HotS. Blizzard slíbil podporu na další 3 roky

Pondělí, 13 Leden 2020 - 15:25 | Pavel Vevera | Opraveno. Děkuju za upozornění
Pondělí, 13 Leden 2020 - 12:25 | Murphy | asi šotek kdy redaktor nebo editor rozmyslel zda...
Pondělí, 13 Leden 2020 - 09:49 | DRK | "nebude nenásledovat" ? To je fakt...

Zobrazit diskusi