CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Starlink od Elona Muska bude od září i v České republice

Ale mohlo by to frčet mimo státní firewally, ne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty se dají řešit mnoha způsoby. Ale má to společný problém - když se na to přijde, následuje zavření do vězení/gulagu/usekání rukou etc...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslíš spíše cenzory, že?

Problém je, že vyměníš lokálního cenzora za toho amerického. Vždy je to něco za něco a je třeba dobře zvážit, který cenzor ti vyhovuje více. Například v Rusku protivládní aktivista - zahraniční agent jistě zvolí amerického cenzora, nicméně pedofil si ponechá raději toho ruského :-D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Psát v zemi, kde datový balíček 400 MB stojí 99 Kč, toto: "Jde tak o poměrně drahé připojení ve srovnání s jinými poskytovateli internetového připojení." je odvaha.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No ti nevím. Mám několik předplacených simek od kyslíku. Za 300 korun měsíčně nabízí 100GB a OPRAVDU mobilních! A když nepotřebuji, tak prostě nenabiji. Jen si musím pohlídat, aby mi platnost karty nevypršela.

Koupil jsem k tomu energizer kebku tlačítkový telefon za litra a mám mám výborný kapesní modem s dlouhou výdrží a LTE.

Srovnávat Starlink s nejzákladnějším připojením v mobilu je prostě úlet. Zejména proto, že i přes masivní dotace se jedná o drahé hebedo, který v našich podmínkách bude mít tristní výkony , protože pochybuji, že se SPX bude dělat s pozemní stanicí někde u Prahy.

Ale samozřejmě nic mOvcím nebrání zaplatit si 15 tisíc za anténku a pak 3 tisíce měsíčně za horší internet, než je české LTE (což je samo o sobě kategorie z pekla). Velké Mko je třeba podporovat, bo chudák na chleba mít nebude :-P

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ono to taky není připojení určené do centra prahy. Ne všechny části jsou pokryté LTE signálem a na ty právě Starlink cílí. Sám vím o několika lokalitách, kde žádné pevné připojení není, lokální ISP taky ne a LTE tam jede 3-5Mbit/s s obrovskou latencí. Tam by starlink fungoval geniálně a těším se až to bude možné realizovat :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně o jednom takovém místě vím (u hranic s Rakouskem, mobilní signál je tam prachbídný z obou stran a žádný jiný ISP tam není, je tam tak kolem 50 obyvatel, takže na to každej peče), ale dávat skoro 2,6 litru měsíčně za internet, jehož spolehlivost zatím vypadá na podobnou té, co už tam je, je nesmysl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No nevím. V takových prdelích bu´d už lidé internet mají nebo si pořídili satelitní, které je sice parametrově ZATÍM horší než starlink, ale je taky za zlomek ceny (20Mbps je za necelých 1000 korun včetně pronájmu zařízení).

On kdyby Starlink dokázal garantovat své parametry i při velkém obsazení satelitů, tak... ale ne, i tak se to nechytí. 3000 korun měsíčně je za internet pro našince moc. To dá pár magorů a dejme tomu boháči na svých horských chatách. V zahraničí to však může zaujmout. V některých horách pokrytí není a po zápaďáky je 100 euro, jako našich 300 korun.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Který satelitní internet máš na mysli?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že Vodafone nebo kdo nabízí mobilní internet na doma bez omezených dat asi za něco kolem 600-700,-Kč
Kolega do toho šel, protože místní ISP s wifi má hodně špatný pokrytí (přes stromy apod.) a má dostupný LTE signál, takže tak.
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kolegyně v práci má nějakej tarif od T-Mobilu kolem pětistovky. Dostala jen simku s modemem (má to WiFi i připojení na 4xRJ45) a funguje to všude, kde to má pokrytí. Má tam 30Mbps co jsem tak zkoušel a ničím omezeno to není.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.