CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Steam mění způsob hodnocení her, nezávislí vývojáři v ohrožení?

Ach jo. Ti vyvojari jsou uz tak zdegenerovani early acccesem...... pry ze co ma delat.

Co asi - vydat az hotovou fungujici hru, ktera neziska negativni hodnoceni jen proto, ze poradne nefunguje.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono u indiecek je to dost jiny... tam je kolikrat early access zachrana, aby hra vubec mohla byt nekdy vydana. U velkych spolecnosti to je kravina, ale diky early accessu maji sanci i ti kteri by jinak nemeli penize platit vyvoj az do vydani

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"early access je zachrana" ??? Já bych spíš řekl, že je to jediný důvod, proč je současný indie trh zaplněný neskutečným množstvím bordelu.
Čím dál tím více lidí začíná ignorovat indie trh, protože v tom nepřeberném množstvím velmi špatných her se dobrá hra snadno ztratí.

Navíc těm recenzím u čerstvě vydaných indie her se opravdu nedalo věřit. Většinou hned po vydání se objevila hromada recenzí vychvalující hru do nebe a teprve až později jiný naštvaní hráči museli uvést hodnocení na pravou míru s poznámkama "nevěřte dřívějším recenzím, hra je hrozná". Už fakt bylo načase, ať se začne něco dít.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

ako ja celkovo nechapem systemu fungovania sluzby steam.. Priklad: Doom2016 stoji na steame (10x viac ako by mal) 60€. Na heureke 27€. To je lacnejsie fyzicke medium ako elektronicka kopia? a este ktomu o >50%?????? No ked myslia.. a teraz ja si kupim za 27€ to dvd alebo co to tam je, vyberiem zneho papierik s cislom, vsetko ostatne zahodim a idem na steam, ktory to predava za 2x cenu a odteraz ma na moje hranie naklady len steam - to za moje pekne modre oci alebo preco supportuje moje hranie, ked z toho ma 0,00€ ?

Normalna situacia by bola, keby to na steame stalo 10€, v obchode kludne tych 30, ked niekto chce obal/medium/whatever, nech ma. Ale predavat elektronicky za 2x tolko, to je nova doba? alebo co to je?

TR2016 50€ vs 30€, padnuti na hlavu na tom steame

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Plny suhlas. Len s jednou vyhradou. A to je to, ze ceny si neurcuje steam ale vydavatel hry. Cize to vydavatell chce takto zarobit a je to jeho rozhodnutie. Tiez sa mi to ale nepaci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Typická elektronická distribuce - Pro koncového uživatele nepřináší žádné finanční úlevy i když cena distribuce výrazně klesla . Prostě nové formy distribuce vydavatelé rychle začali adaptovat na další cestu , kterak zvýšit zisk .....
Bohužel pro koncové uživatele - cena za fyzické médium a cena za virtuální oprávnění ke stažení je stejná a v případě steamu pak ještě vyšší ... :/

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Steam je vskutku nejdražší distribuční síť. A bohužel to celé začalo těmi jejich "velkými slevovými akcemi" :
Aby se vydavatelé hry mohli účastnit slevových akcí, tak musí dát nějakou slevu. A jak nejlépe získáte rezervu pro 50% slevu??
No tak, že normálně vaši hru budete prodávat o 50% dražší... a pak když konečně dojde na vánoční/jarní/letní slevy, tak všichni hráči slintají blahem "OMG 50% sleva".

Je to stupidní systém, který vymyslel marketingový team Valve (o marketingovém teamu Valve se všeobecně povídá, že to jsou žabaři a lháři, tak se nedivte...)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No co, distributoři to takto chtěli, distributoři to takto mají. Nemyslím, že by "slevy" vynalezli ve Valve.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdo tu blitku napsal? Tolik gramatických chyb jsem pokupě už dlouho neviděl (a to nejsem žádnej grammar nazi a proti podobným věcem se ohrazuji jen velmi vyjímečně)!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.