CDR.cz - Vybráno z IT

Streamovací krabičky od Tronsmartu nahradí Chromecast: Stojí méně než 1 000 Kč

Tronsmart Dlna Miracast 5
Jak dostat bezdrátově obraz z mobilu či počítače do televizoru? Řešení je jednoduché. Levné krabičky s podporou bezdrátového streamování a přenosu obrazu představuje známý výrobce minipočítačů.

Pamatujete na čínského výrobce minipočítačů Tronsmart? Úspěšná zařízení s označením MK802 v podobě flashdisku, který nahradí počítač, jsme tu již měli mnohokrát. Výrobce se tentokrát od TV boxů s Androidem rozhodl posunout ke streamovacím zařízením ve stylu Google Chomecast.

Tronsmart Dlna Miracast 34

Trojice novinek umožní ihned po připojení k TV okamžité sdílení obsahu skrze vaše mobilní zařízení či PC. Podpora standardů pro přenost obsahu je široká a te standardů jsou podporovány Miracast, DLNA, AirPlay a EZCast. Zajímavé jsou na novinkách vedle funkcí také jejich nízké ceny začínající na 27 dolarech (cca 650 Kč).

Tronsmart T3000 - Miracast s Ethernetem

Miracast adaptér by nebyl ani tak zvláštní, kdyby na svém těle vedle WiFi nenabízel také Ethernet port. Po připojení k TV skrze HDMI, zapojení micro USB napájecího kabelu a připojení do sítě (LAN či bezdrátově) je krabička připravena k použití.

Tronsmart Dlna Miracast 3

Poté už jen staří zapnout mobil, tablet či PC s podporou Miracast přenosu obsahu. Použít lze i EZCast. Díky použití LAN rozhraní by mohlo odpadnout sekání či výpadky, které občas doprovází bezdrátový přenos po WiFi. Cena je stanovena na 35 dolarů, tedy kolem 850 Kč.

Tronsmart T1000 Plus - přes 5 GHz rychleji a stabilněji

Přibližně před rokem a půl přišel čínský výrobce na trh s modelem T1000. Novinka nabízí duální WiFI modul s podporou 2,4GHz a 5GHz sítí. Tronsmart T1000 Plus podporuje Miracast, DLNA, AirPlay i EZCast. Při ceně 27 dolarů (650 Kč) vychází levněji než Chromecast (ten stojí 35 dolarů, tedy jako nové Raspberry Pi 2). Pravdou je, že stejné jednoduchosti ovládání jako produkt Googlu zdaleka dosahovat nebude.

Tronsmart Dlna Miracast

Tronsmart M1000: Dost bylo videa, streamujte jen zvuk ve vysoké kvalitě

Videa bylo dost, řekli si v Tronsmartu. Model M1000 udělá z jakéhokoli reproduktoru do sítě zapojený prvek. Místo zapojení k TV tedy míří rovnou k audio reproduktorům, které rázem oživí o možnost přehrávat po síti hudbu z telefonu, tabletu či PC. 

Tronsmart Dlna Miracast 6

Nechybí S/PDIF audio výstup a 3,5mm jack pro připojení k reproduktorům. Stačí jej tedy připojit k napájení a poté k síti za použití  Airplay, DLNA, Qplay a EZCastu.

Tronsmart Dlna Miracas 7

M1000 bohužel nerozumí veškerým aplikacím a např. z mobilu tak Spotify pravděpodobně do krabičky nepřehrajete. Za 27 dolarů (650 Kč) se tak jedná o zajímavý doplněk pro milovníky audia. Poštovné do ČR je zdarma.

Zdroje: 

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Streamovací krabičky od Tronsmartu nahradí Chromecast: Stojí méně než 1 000 Kč

Pondělí, 18 Květen 2015 - 09:53 | LPK | S tou částkou máte pravdu, já osobně prostě po...
Pondělí, 18 Květen 2015 - 09:13 | Wulfher | Jen te trochu opravim s doplatkem DPH, je to 22€...
Pondělí, 18 Květen 2015 - 09:13 | Wulfher | Jen te trochu opravim s doplatkem DPH, je to 22€...
Pondělí, 18 Květen 2015 - 09:00 | qsk | Toto predsa nie je žiadna konkurencia pre...
Pondělí, 18 Květen 2015 - 08:14 | LPK | Pokud je pořizovací cena včetně poštovného do 50...
Pondělí, 18 Květen 2015 - 07:53 | naggeerr | 3x opakovaná užasná cena - ještě s náhodnou...
Pondělí, 18 Květen 2015 - 07:32 | Pety | Nějak mi v té "široké nabídce standardů...

Zobrazit diskusi