CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Stůl s běžeckým pásem - pracujte a hubněte

Debilita. Ten magor na videu udělal přesně NULA operací s ultrabookem. Ani se ho nedotkl, tyhle připitomělé reklamy snad nežerou ani za velkou louží. Možná se dá u toho vyřídit videohovor, ale to je tak asi všechno - jo, ještě můžete soutěžit s Armstrongem a místo dopingu si snížit zátěž. S Boltem bych závodit nezkoušel :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Je to reklama na výrobky jedné konkrétní firmy - to máte zcela jistě pravdu, protože to co je ve článku uvedeno je jen malinkatý zlomek informací, které by měly být podány (připravuju na toto téma už delší dobu celý web v češtině). Každopádně byste neměl hodnotit, co jste nikdy nevyzkoušel.
Stepper a práce na počítači sice dohromady celkem ujdou (dá se to táhnout i 3 hodiny v kuse - osobně odzkoušeno), ale u nás na trhu není dostupný stepper, který by takovou zátěž dlouhodobě zvládal (vysype se při každodenním použití do měsíce).
Práce na walking station při rychlostech kolem 1.5 - 4 km/h je naprostý luxus a kromě úloh u kterých je třeba každého neuronu a kromě grafických prací se takto dá uplně standardně pracovat - psát, číst, programovat, mastit tabulky v excelu atd. To že ten chlápek na videu neukázal jak s PC pracuje je dáno nejspíš tím, že v té chvíli nepracoval na počítači, ale natáčel klip ;o)
Nechte si vyhledat na youtube pojmy jako třeba "threadmill desk" - těch "magorů" jak jim říkáte se na Vás vysype až podezřele moc ;o)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A pode čeho mám hodnotit? Když někdo natočí reklamní video, na kterém NENÍ znázorněna jediná funkce, pak si zaslouží pouze hluboké odsouzení. Zjevně mu nedošlo, k čemu reklamní videa jsou. Nemyslel jste, doufám, že bych si měl tento vehikl koupit, abych ho mohl náležitě ocenit, že ne.
P.S. Když se zadáte do youtube "eat octopus alive", taky se na vás vyvalí podezřele moc "magorů"

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Jestli potřebujete nutně vidět, že to co říká je pravda a že se za chůze opravdu dá pracovat na PC, tak se prostě podívejte na jiné videa:

Třeba:
https://www.youtube.com/watch?v=Z05w_joBwPw

Nebo (taky trochu reklamní):
https://www.youtube.com/watch?v=z0D2q04rcKM

Případně si můžete zkusit něco někomu vysvětlovat a při tom dělat na PC a možná zjistíte, že to není až tak jednoduché - leda by to pak zpětně předaboval ;o)

A jen tak na okraj - chůze při práci je produktem vědy (Dr. James Levine - Mayo Clinic, USA), 5 let výzkumu ve spolupráci s firmami z žebříčku Fortune 500 a účastnil se toho i Apple. Lidé zařazení do dlouhodobého programu, kteří to skutečně dostali a rok na tom fungovali byli na konci ochotní zaplatiti cokoliv aby jim to nesebrali ;o))

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To ale nevypovídá IMHO až tak o hodnotě tohoto "přístupu", ale o... jak to říct... o nehodnotnosti práce těch lidí, kteří u toho můžou klidně chodit.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=B-PQaQsmBwQ#t=53s

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nemáte tak uplně pravdu - existuje prý skupina lidí (je jich asi 1%) a ti souběhu chůze s jinou činnosti nejsou schopni. Poznají se tak, že neumí současně chodit a žvýkat žvýkačku. Jinak vliv pohybu na zlepšení myšlení je známá věc již od dob Aristotelovy Peripatetické školy, kde se za chůze přednášelo. Albert Einstein také tvrdil, že na spoustu důležitých věcí přišel při jízdě na kole, takže to co je v daném snímku převedeno na vtip (mimochodem moc hezký) má svůj reálný základ.

Za odkaz každopádně díky - hned jsem jej zařadil do sekce "Ostatní".

Celá tato diskuze mě donutila narychlo dokončit nejdůležitější věci a web spustit, takže http://www.chuzepripraci.cz ;o) Budu na něm ještě muset hodně zapracovat, ale jako základ to prozatím snad bude stačit.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Nojo, jenže je také velmi dobře zdokumentován vliv únavy na zhoršení myšlení a výkonnosti obecně a taková každodenní osmihodinová chůze, není žádná procházka na pročištění hlavy. Zeptejte se pošťaček, jak svěží a kreativní mysl každý večer mají. :) A nějak se protáhnout jde i bez nutnosti mít pod sebou nekonečný pás. :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

PS: Jestli mohu poradit, zbavte se toho obrázku vlevo nahoře, jednak je IMHO ošklivý a také nikdy není hezké otáčet se k někomu zády, byť na grafice. :) A jen taková drobnůstečka, když se najede na text přihlašování, tak se ztmaví tak, že skoro není vidět a jestli cílíte i na 50+, tak nepoužívejte malé fonty. Držím v podnikání pěsti. (ta hvězdičková ohodnocení nejsou odemne)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

PS2: Jo a faktická: Nepsal jsem o lidech, kteří nedokáží chodit a pracovat, ale naopak chodí a pracují. Pointa byla v tom, že kvalitní práce vyžaduje plné soustředění a klid a nedá se rozhodně dělat za pobíhání, taková práce je často jen druhořadá (ne vždy samozřejmě). :)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

A vyzkoušet si to může každý - buď znáte někoho kdo má pás doma (většinou řádně zaprášenej a roky nepoužívanej), nebo se můžete stavit ve fitku. Hodíte desku na ručky, na to notebook, nízkou rychlost a můžete experimentovat dosytosti a nemusíte nic kupovat. Jen být trochu akční a kreativní a ne jen koukat co se kde šustne na webu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"...můžete běžet rychlostí až 64 km/h". Co je to za běhátko?. Více jak 22km/h jsem na běhátku neviděl. To běhaj kancelářské myši 2x rychleji jak sprinteři :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Někdo nám ukradl desetinnou čárku! Ale už jsme ho chytli! Děkujeme za upozornění, opraveno.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Bezecky pas asi nie ale taky maly steper by som si vedel predstavit pod stolom.Samozrejme s normalnym kanc. kreslom. Asi by v praci na mna chvilu kukali jak na debila. Hlavne plnostihlejsie kolegyne co furt spekuluju nad dietami ;-).
BTW Nezda sa to ale docela dost sa da zabrat aj hranie zavodneho simulatoru s volantom a pedalmi. Pametam si par hodinove maratony boli fakt hustne.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To je frikulín jak vystřiženej.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.