CDR.cz - Vybráno z IT

Stylus ve tvaru tužky pro návrháře s iPadem

Pencil - skvělá pomůcka pro všechny návrháře a designery. Dostaňte vaše nápady do tabletu přirozeným způsobem.

Stylus obvykle používáme k tomu, abychom se mohli po dotykové obrazovce pohodlně navigovat bez použití prstů. Umíte si však představit, že se stylus stane vaším tvůrčím médiem? A ještě takový, který vypadá jako obyčejná tesařská tužka?

Balení stylusu Pencil

Pencil je digitální pero, díky němuž můžete přirozeným způsobem dostat své nápady do elektronické podoby. Nový stylus funguje ve spojení s nainstalovanou grafickou aplikací Paper, s níž můžete kreslit, psát, vybarvovat nebo stínovat. V případě potřeby stačí stylus pouze vzít do ruky, aktivovat jej podržením na obrazovce a hned můžete začít kreslit či psát. Nemusí se nic kalibrovat ani nastavovat.

Jako každá správná tužka, také produkt Pencil je obdařen gumou. Nemusíte nad ničím přemýšlet, stylus stačí otočit a hned máte k dispozici gumu pro smazání jakéhokoliv chyby. Aplikace má funkci navíc i pro váš prst. Tužkou můžete kreslit čáry a prstem můžete rozmazat jejich ostré hrany a barvy. Funguje to stejně, jako byste kreslili skutečným kreslicím náčiním. To se hodí například pro navrhování staveb nebo designování oděvů. Vaší fantazii se však meze nekladou.

Za produktem Pencil a iOS aplikace Paper stojí společnost FiftyThree. Stylus funguje na všech zařízeních iPad s Retina displejem nebo na iPad mini. Bohužel tablet iPad 2 není podporován. Na ostatních zařízeních jej můžete využít pouze jako obyčejné dotykové pero. Propojení s tabletem probíhá přes Bluetooth LE (Low Energy).

Ukázka použití stylusu Pencil s aplikací Paper

K dostání jsou dvě barevné varianty - černá za 50 dolarů (přibližně 1000 korun) nebo hnědá s magnetem za 60 dolarů (1200 korun). Druhý model můžete připevnit pomocí magnetu k chytrému obalu iPad Smart Cover. Hmotnost verze bez magnetu činí 26 gramů, s magnetem 34 gramů. Rozměry jsou v obou případech stejné 138 x 15,6 x 8,5 mm. Tužka obsahuje lithium-polymerovou baterii, která se nabíjí přes port USB. Při běžném používání vydrží na jedno nabití až měsíc. Produkt Pencil je dostupný zatím pouze v Americe a Kanadě, ale brzy by se měla objevit možnost doručení také do jiných koutů světa.

Tagy: 
Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Stylus ve tvaru tužky pro návrháře s iPadem

Žádné komentáře.