CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Suchoj vyvíjí další stíhačku 5. generace. Má být ruskou F-35

Směšné ruské bajky.
Možná by Rusko jako země suchých záchodů mohlo investovat peníze jinak než do trapné propagandy...Stejně všichni vědí že 5.generace je u nich v nedohledu a fiasko jménem SU57 je opět další propadák.
Průměrný živořící Rus by spíše měl asi raději měl nemocnici nevypadající jak z 19.století a nemusel by vybírat popelnice a chlastat leštěnku na nábytek...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Vy ste na ty rusáky nějakej vysazenej. Co vám tak hrozného provedli?

To jak se má průměrný rus závisí zejména na stavu ekonomiky. Když vidím, co se děje např. kolem covidu, mám obavu, abychom se pár let neklesli na stejnou úroveň.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak co nám provedli? Např. odbouchli Vrbětice. A tím, že několikrát v OSN vetovali mezinárodní zásah v Sýrii (který by zastavil tamní občanskou válku předtím, než by tam vyrost ISIL do těch obludnejch rozměrů, do kterejch vyrost), tak znemožnili Evropě zabránit migrační krizi v době, kdy to ještě jakžtakž šlo. Ale to jen na okraj.

"To jak se má průměrný rus závisí zejména na stavu ekonomiky."
Ano, a právě ten stav ekonomiky (kde stát neustále leje peníze do zbrojení, místo toho, co by je lil do ekonomiky, je důvodem, proč jsou Rusové tam, kde jsou. A jinak nebojte se, dostat ČR na úroveň, kde je teď Rusko by chtělo podstatně více, než COVID:
https://data.worldbank.org/indicator/NY.GDP.PCAP.CD?locations=CZ-RU
Nota bene, když reakce hospodářství na Covid v Rusku je v souhrnu podobná, jako v ČR
https://tradingeconomics.com/czech-republic/gdp-growth
https://tradingeconomics.com/russia/gdp-growth

Což vzhledem k podstatně menšímu základu znamená, že Rusko se s Coviem vypořádává hůř, protože normální by bylo, aby země s podstatně nižším GDP per capita rostla rychleji.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ISIL vznikl na základech amíky poničeného Iráku. Stejný scénář jako v Lybii, ale pro prozápadní blbečky dalo NATO lybijcům mír a prosperitu. V reálu tam mají občanskou válku a zemi ve stavu, že Muammar by musel brát všechny drogy světa, aby to za něj takhle vypadalo.

Po odstranění Asada by to dopadlo jako v Egyptě. Neskutečný bordel a pak nadšený návrat k normálu/diktatuře.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

MY JSEM ZÁPAD,proruská Onuce.
To že zde pologramotný Ivan na 40 let dosadil vládu poskoků Kremlu neznamená že s stepním Ivanem máme cokoliv společného.
Irák rozesral Irán a Rusko přičemž využili dlouhé desetiletí nenávisti Šíitů a Sunnitů.Pád diktátora jistého Husajna jenom uspíšil nevyhnutelné.Stejně to dopadne až ruský Žebrákostán odtáhne z další ostudou ze Syrie.Bezcenné Rublíky docházejí,na podobné exoty nebude mít Puťka finance:)))
To že je Rusko v háji je více jak zřejmé a můžeme se jenom doufat že rozpad slepence zvaného Ruská Federace bude pro Evropu co co možná nejmenší problém.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"ale pro prozápadní blbečky dalo NATO lybijcům mír a prosperitu."
Děkuju, že urážkama přiznáváš, že je pro Tebe "ideologické stranické" hledisko více, než argumentace nebo slušnost.

Zároveň tím samým postem ukazuješ, že informace čerpáš z odpuštěním primitivních proruských zdrojů. Zkus si někde najít (není to úplně lehké) statistiky migrace z Lybie kolem onoho zásahu NATO. Budeš velmi překvapen.

Ve skutečnosti totiž: v okamžiku, kdy se do dění v Lybii NATO vložila, tak tam vrcholila migrační krize, která byla co dynamiky silnější, než jakákoli migrace přes středozemní moře kdykoli potom. Takže

a) Jelikož míra migrace z dané země koreluje s mírou rozbitosti země, tak je zcela evidentní, že zásah
NATO situaci v zemi možná nevyřešil, ale rozhodně ji pomohl.

b) totéž by se dalo čekat v Sýrii. Je pravda, že NATO dlouhodobě neumí udržet v islámských zemích klid. Ale to, co se dělo v Sýrii - tedy miliony uprchlíků na pochodu, se nedělo v žádné ze zemí, kde působilo NATO. Jen tam, kde své zájmy projektovalo Rusko

c) Naopak zásah NATO v Lybii vedl k tomu, že se tam uchytilo těch nejhorších teroristů málo. Ty "nejislamističtější enklávy" kolem Sirty zůstaly malé, protože NATO vždy podporuje "rozumné ozbrojené skupiny v dané oblasti. To se ovšem o Rusku říci nedá. Rusko v Sýrii podporovalo:

c1) zaprve největšího spojence šiitských teroristů v oblasti (to je další polopravda šířená proruskými médii: že existuje jen sunitský terorismus). I proto je na tom Sýrie tak, jak je: protože se tam vyháněl čert ďáblem.

c2) ale ještě horší je, že Rusko tam podporovalo největšího spojence ISILu. Už tě slyším, jak vyskakuješ do stropu :-), ale je to tak. Dá se to snadno dokázat tím, jak se měnily fronta ISILu s jednotlivými dalšími stranami v Syrské občanské válce - čím více se měnila, tím pochopitelně byly na dané frontě intenzivní boje.
A zatímco se fronta ISIL:kdokoli se čile pohybovala, tak fronta ISIL:Asad se skoro nehýbala (viz syrialiveumap.com). Pochopitelně, protože Asad stál o to, aby ISIL zůstal jako jediný protivník, protože věděl, že jedině tak získá širší mezinárodní podporu. Tím, že Rusko Asada podporovalo, tak nepřímo podporovalo ISIL - a tím dále aplifikovalo migrační krizi v oblasti.

" že Muammar by musel brát všechny drogy světa, aby to za něj takhle vypadalo."
Ano, podlehl jsi Ruské lži, že "za Muammara" tam byla idila a ráj na zemi. Nebyla. Byla to klasická "ropná totalita", která postupně krachovala jako podobné "benzínky". A s rostoucími hospodářskými problémy rostla i nespokojenost místních, až to skončilo občanskou válkou. Tvé tvrzení, že NATO nějak rozvrátilo fungující zemi je lež.

NATO vpadlo do zbídačené země vprostřed občanské války. A to do války, která jednak působila masivní migrační krizi, jednak se v ní (podobně jako o pár let později v Sýrii) pomalu začaly uchycovat ti nejradikálnější islamisté. A tomu NATO poměrně úspěšně zabránilo. Zatímco v Sýrii, kde to šlo dle Ruského scénáře, se umožnilo vzniku nejzrůdnější novodobé islámské totality vůbec.

Takže ano - možná by to tam skončilo jako v Lybii. Sice by to nebylo nic moc, ale pořád lepší než Ruskej scénář, kdy pro udržení "svého režimu" klidně Rusko nechalo vyrůst ISIL do naprosto bezprecedentní obludnosti.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přední část včetně překrytu vyvíjeného stíhače se mihla i v jednom ruském dokumentu. Lidská fantazie je nekonečná, ale u toho modelu co máte na fotce bych docela věřil, že bude tak nějak vypadat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.