CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Svět spěchá na pomoc Itálii. Rusko a USA vyslaly do země armádní specialisty

Je dobře,že se Svět spojí s pomocí Itálii,jen doufejme,že v tom není žádný jiný kalkul (něco za něco). A přece, Italové ,respektive,majitelé továren jako je Fiat,Zanussi a další si za to mohou z části sami.,tím že zaměstnávají Číňany.Proč?? No přece proto,protože jsou to chrapouni.Přece nebudou platit Itala,když můžou mít levnou pracovní sílu z Číny. A "VO" TOM TO JE.Furt je to o tom,že se rozdělujeme na otrokáře a otroky.Rovnost mezi lidmi prostě i v demokracii chybí a proto i my Češi jsme z toho frustrovaní včetně mě.A pokud ty novodobé otrokáře nesmeteme,tak na zemi nebude nikdy dobře a je to jedno jestli to jsou otrokáři ekonomičtí,náboženští,političtí nebo psychologičtí atd...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Všichni jsme otroci. Musíme makat, nakupovat, živit rodiny. Máme výhodu, že po práci legraci, nikdo nedře do úmoru, nemusíme válčit apod.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nevím jak ty, já chodím do práce s radostí, že za to dostanu prašule, za které mám zařízené bydlení, plné bříško, koníčky... Rozhodně z toho nejsem frustrovaný. To že někdo zaměstná Číňana místo Itala není o otrokářích, ale o nenažraných investorech, akcionářích, majitelích firem. Pokud se ti to nelíbí, hlasuj peněženkou.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hlasuj peněženkou ...dobrý dobový vtip ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejde o to jestli chodíš rád do práce.Ale kdyby si dělal např. v provozu s Číňanama a nakazil se,tak z toho nemůžeš vinit Ty Číňany,ale Ty co je tam přivedli.Takže Tito vlastníci(to je jedno jestli to jsou akcionáři nebo jiní vlastníci) de facto zabili ty tisíce lidí v Itálii,protože tam Číňani přijeli po oslavách Nového roku,kdy už se vědělo,že tam řádí koronavirus.Proto říkám,že tyhle otrokáře je třeba zlikvidivat.Ale ne fyzicky je zabíjet.Zkrátka vzít jim tu ekonomickou moc,protože s ní umí zacházet jen pro sebe!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Už to vidím. Poslední bitva vzplála...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Socialismus je snad lepší? Ten taky nikde nefunguje a jen hází lidem klacky pod nohy. Nebejt revoluce, tak s posudkem mé rodiny bych mohl akorát jezdit na poli s traktorem. Takhle jsem mohl vystudovat a dělat to v co mě baví a pro co mám vlohy (konstruktér). A nelíbí se mi, že k tomu zase směřujeme. Proč se přesouvá výroba do číny? Kvůli evropskému socialismu. Chceme bezpečnější pracovní prostředí, chceme ekologičtější provozy, chceme více dovolené, chceme kratší pracovní dobu, chceme vyšší platy (jinak stávkujeme),..... Nic z toho není zadarmo. Rostou náklady, klesají příjmy. Menší příjmy znamenají méně peněz na vývoj, modernizaci či rozšíření. Konkurenceschopnost klesá. Tak se nediv, že se firmy přesouvají tam, kde jsou lidi ochotni udělat tu samou práci za méně,

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já nemluvím o socialismu a už vůbec o nějakém politickém kádrování.Ale co kdyby firmy vlastnili například jejich zaměstnanci formou podílů.Myslím si,že by si nechtěli rozkrást vlastní firmu.Co Ty na to??

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zase piješ ten marihuanový Gin?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Proč se přesouvá výroba do číny? Kvůli evropskému socialismu."
Sorry, tohle je žvást. Proč se tam přesunula ještě dřív výroba z USA, kde evropský socialismus nemají? Prostě kvůli zisku. V Číně to dělali za hrst rejže, v USA jim museli slušně platit. Stejně tak se už dneska ta nejjednodušší výroba přesouvá z Číny zase dál do Asie, protože už i Číňan za tu hrstku rejže nedělá, Bangladéšan ano.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě. Vždy to je o zisku. Bez zisku nemůžeš společnost dále rozvíjet. A pokud konkurence vyrábi a prodává levněji než ty, tak se buď prizpůsobíš, nebo brzo budeš moci zavřít krám. Ve státech maji třeba poměrně silné odbory. Primárně jsem mluvil o evropském prostředí, které známe lépe. Za tím, že evropské regulace příliš zatěžují podniky si stojím. Vše trvá vyřídit strašne dlouho nebo stojí velké částky. Teď nám tu třeba tahají optickou síť (T Mobile). Jen povolení trvalo déle než rok.

I my jsme už drazí. Superb 4 se měl vyrábět v Turecku například.

Rainbow: Tomu se říká akciová společnost. Co ti brání koupit si nějaké akcie? A ne, rozhodně to lidem nezabrání rozkrádat společnost. Jak to fungovalo, když všechno bylo všech moc dobře víme.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

NE?Museli to být zaměstnanci té které firmy.Ne nějací cizí investoři.Majiteli firmy by byli zaměstnanci s podílem a oni by rozhodovali jestli např.firmu budou rozvíjet a vezmou si úvěr nebo se vzdají rozdělení např.ročního zisku nebo firmu prodají a když by se stalo,že jsou příliš drazí tak by si sami snížili platy(protože pořád je lepší brát něco než nic) a kdyby to nešlo ani tak půjdou do krachu ,ale zase s tím,že tak jak měl každý podíl na zisku tak by taky nesl podíl na ztrátě.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Taková situace jakou popisuješ je těžce nerealisticka. A velmi spoléhá na to že lidi jsou odpovědní. Myslím, že posledních měsíc či dva ukazují kolik lidí upřednostňuje jen a pouze své zájmy. O znalostech obchodního prostředí nemluvě. Pokud se bavíme o vlastnictví firmy rozdělené mezi zaměstnance tak to je možné jen v malém měřítku. Kdy firmu založí skupina obchodních partnerů a za předpokladu, že nebudou nabírat zaměstnance. Malé společnosti budou stěží akciové a na podíl s nějakým rozhodovacím vlivem u větší společnosti jako zaměstnanec mít rozhodně nebudeš. Takže jedině reálné fungující řešení s motivací je akciová společnost, která zaměstnancům poskytuje opcí na nákup akcií za zvýhodněnou cenu. Tak získáš podíl z dividend a zisk z případného prodeje akcií. Vliv na rozhodování mít nebudeš vzhledem k malému počtu akcií. Doba návratnosti investice do akcií v případě velkých firem bývá třeba 8let. Nebo i více. Začínající společnosti obvykle zisk moc negeneruji protože investují do rozvoje. A je velké riziko ztráty investice.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jenže tady žádná konkurence levněji neprodávala. Nejdřív tam US firma převedla výrobu, aby si snížila cenu za práci. No a po čase se divila, že to číňan opajcoval a prodává to za levno, dokonce se státní podporou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Promin, to je prece uplne kratkozrakej a navic nepravdivej blabol. Chces rict, ze zamestnavatel v Italii vedel, ze tito konkretni cinani jsou nakazeni a presto je vpustil do fabriky? Asi tezko, to by byl sam proti sobe. Je to az dusledek situace, kterou v te dobe nikdo neodhadnul spravne. Tehdy si VSICHNI, vcetne vlad, "otrokaru" i plebs myslel, ze mu celkem nic nehrozi. Ale ted je po bitve kazdej general, vid? A jestli te nebavi prace, tak bez jinam. Je tu mnoho firem ktery shanej cesky sikovny rucicky, urcite budes mit se svym vzdelanim na vyber :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No já nevim, jestli italská mňána je něco co je v dnešní době potřeba. Že je v Itálii zaměstnáno přes 100 000 Číňanů, za to si Italové můžou sami.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Koukám USA se nechtějí nechat zahambit. Tak hlavně aby to zvládli v tom jejich chlévě.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Prave sem 2 dny zpet premyslel proc nekdo neposle Italii pomoc. Pripada mi to celkem smutny, ze jim vyslali pomoc pouze zeme mimo EU. Vim ze tu ted skoro kazdy stat bojuje sam za sebe, ale napr ani US na tom nejsou nikterak dobre a za par dnu se to tam urcite jeste zhorsi...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak státy EU nemají takové jednotky, jaké mohlo poslat Rusko a sami mají problémů dost. Rusko je na tom zatím, s ohledem na situaci, velmi dobře. USA by sice nějakou větší pomoc poslat mohla, ale pomáhat cizincům není zrovna Trumpuv styl, takže je zázrak, že udělali alespoň gesto.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stim souhlasím. Je to blbý ale nebýt železné opony, také nemáme nejlepší složky ohledně bio a chemických zbraní na světě.
Rusaci nas měli jako sichr v první linii se západem. Vojákům se tedy dostávalo ve výcviku plné péče.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rusové humanitární pomoc opravdu umí... Ukrajina by mohla vyprávět.
Takže musí přivézt pomoc i USA, aby krotili Ruskou pomoc.
Čína ráda pomůže... když už Itálii zavirovala, tak jí prodá roušky a ta jí bude nezkonale vděčná.
Takže kde je sakra Evropská unie a NATO... a proč tihle byrokrati kostnatí a neužiteční se alespoň nesnaží být užiteční?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Teda ty jses kreten. To se jen tak nevidí. 8-O

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neříkám, že pomoc Itálii je špatná... jsem za ni rád.
- Naše situace nám, ale neumožnuje chovat se důstojně... ani k našim partnerům(a tak znárodňujeme... v soukromé firmě... ochrané pomůcky pro Itálii).
- A nouze nás nutí vzít si Trójského koně(plného roušek a respirátorů) dovnitř hradeb.
- Nizozemci už prokázali, že ten kůň má zkažené zuby(a stahují 600 000 šmejdů).
- Náš hlavní kamarád má být Evropská unie... a ta snad pořád přemýšlí nad zákazem plastových brček? Proto sdílím obavy Uršuly od Lva o budoucnosti Evropského tygra.

https://www.novinky.cz/zahranicni/koronavirus/clanek/zabavene-respirator...
https://www.ceskatelevize.cz/porady/1097181328-udalosti/220411000100329/...
https://cs.wikipedia.org/wiki/Ursula_von_der_Leyenov%C3%A1

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

USA poslaly mobilní nemocnici o deseti luzkach? To je jen gesto, nikoliv pomoc. Rusko poslalo 100 lekaru a 9 letadel vybavy.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

USA je v tomto čase už na prvom mieste v počte nakazených a bohužiaľ aj mŕtvych ľudí na tento vírus. Ak to bude takto rýchle pokračovať USA bude sama potrebovať pomoc.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Budou potřebovat pomoc... takže bych doporučil se podívat na film Darkest Hour.
- Když Británie potřebovala proti tankům Hitlera zbraně USA nabýdlo... koňské povozy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

USA umi velmi dobre pocitat a predvidat. Ver mi, ze vedi co delaji, stejne jako Rusko a par dalsich zemi, kde v cele jsou opravdovi lidri s odbornymi poradci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

RMANovi To co píšeš není dle mého pravda.Italové mají zaměstnávat především Italy nebo lidi z Evropské Unie.Jako tady máme zaměstnávat Čechy a lidi z Evropské Unie.Jenže když ti "otrokáři" chtějí za každou cenu ušetřit na pracovní síle jako My máme to samé z Ukrajincema a Vietnamcema.Proč?? No přece protože,jsou ti "otrokáři" nenažraní.A ty kecy,že nejsou lidi to je jen obezlička aby nemuseli lidi zaplatit.A VO TOM TO JE

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.