CDR.cz - Vybráno z IT

Také Dying Light naskakuje do žánru Battle Royale. Uspěje se zombíky?

Vývojářské studio Techland na letošní E3 oznámilo pokračování oblíbené hry Dying Light. Závdavkem nám taky podstrčili informaci, že se chystají vrhnout do žánru Battle Royale. Dle nejnovějších informací můžeme očekávat verzi s předběžným přístupem už za měsíc.

Dying Light: Bad Blood je chystaná variace žánru Battle Royale, zasazená do světa oblíbené zombie akční série Dying Light. Navzdory svému pozdějšímu oznámení se však tato odnož dočká vydání ještě před avizovaným pokračováním v podobě Dying Light 2, které své datum vydání stále ještě tají. 

Princip Dying Light: Bad Blood bude vskutku jednoduchý: 12 hráčů se utká o vítězné první místo, a vítěz si vychutná k večeři skvělé kuře. Tohle už jsme slyšeli. A viděli. A hráli... Inu, v čem tedy chce být Bad Blood jiný a proč by po něm příznivci pánviček měli začít ujíždět? Důvodů může být hned několik.

Zejména titul podědí své parkourové mechaniky, kterými jsme se v původní hře vyhýbali vlnám zombíků a hledali úkryty či vhodné pozice pro přepadení. Spolu s dalšími 12 hráči budete sbírat úkoly, vzorky krve a všas se dostat až k vrtulníku, který vás evakuuje z oblasti. To vše samozřejmě za přítomnosti vraždících zombie a dalších nebezpečí. Háček je v čem? Ano, ve vrtulníku je jen jedno místo. 

Stylově se tak hra více přibližuje k nikterak úspěšné hře Hunt: Showdown, která měla sice raketový vzrůst, ale necelý půl roku po vydání hry ji hráči tiše ignorují ve své Steam knihovně spolu s bolestivou vzpomínkou, jaký měla hra skvělý potenciál.

Nechceme tím ještě před vydáním hanit vývojáře Dying Light: Bad Blood. Spíše naopak. Doufáme, že se se hrou poprali po svém a přichystají nám hodiny a hodiny akční zábavy na střechách zombie zamořeného města.

Dying Light: Bad Blood jde ke konci srpna do ostrého uzavřeného testu a během září se objeví na Steamu za cenu 20 euro. Po vydání hry Dying Light 2 bude Battle Royale režim zdarma. Otázkou ale je, zda-li si budete moci Bad Blood zahrát bez vlastnictví (snad) epického pokračování. 

Zdroje: 

PCG, RPS, DE, GI, EG

Diskuse ke článku Také Dying Light naskakuje do žánru Battle Royale. Uspěje se zombíky?

Žádné komentáře.