CDR.cz - Vybráno z IT

Take Two nastiňuje plán pro Red Dead Redemption 2 a porovnává ho s GTA Online

Rdr 2 Title
Podzimní oznámení Red Dead Redemption 2 bylo sice trochu očekávané, ale i tak bylo velice příjemné zjistit, že Rockstar Games skutečně pracují na pokračování skvělé westernové akce. A nyní se nám dostává pár nových informací.

Strauss Zelnick výkonný ředitel společnosti Take Two Interactive, která mimo jiné vydává i hry od Rockstaru, čelil během konference k příležitosti zveřejnění finančních výsledků za minulé období mnoha otázkám směřujícím právě na adresu nového titulu. V naprosté většině se odpovědím vyhl, něco málo ale přesto prozradil.

Prvním bodem bylo shrnutí úspěšnosti prvního dílu. Ten vyšel v roce 2010 na konzole Xbox 360 a PlayStation 3 a jen během prvního roku se podařilo vyexpedovat 8.5 milionu kopií. Celkové číslo k dnešku přesahuje dokonce 15 miliónů a Red Dead Redemption zažívá určité oživení i díky možnosti zahrát si ho na konzoli Xbox ONE v rámci zpětné kompatibility. Předběžné odhady, jak by si mohl dařit druhý díl ale Zelnick říci nechtěl.

Rdr 2 03Rdr 2 02

S čím se ovšem může počítat, bude určitě velké zaměření na online mód, který v rámci GTA V ukázal, že multiplayer dokáže fungovat náramně dobře. „Jsme z pokračování Red Dead Redemption nesmírně nadšení. A to nejen z titulu samotného, ale i z nabídky, která nás čeká v rámci onlinu. Rockstar bude o hře samozřejmě v budoucnu nadále informovat, již nyní ale můžeme říci, že velká očekávání jsou na obou stranách, tedy jak na naší, tak na straně zákazníků,“ uvedl Zelnick.

Nastínil také marketingový plán, který bude, jak je asi jasné, velký. Jinými slovy řečeno nás bude čekat opravdu velká reklamní masáž. Zelnick mimo jiné zdůraznil, že společnost Take Two marketingově silně podporuje vydávání všech svých titulů. 

Zajímavou myšlenkou pak bylo, že Zelnick sám nepředpokládá, že by si online módy Red Dead Redemption 2 a GTA V, měly konkurovat. Podložil to tím, že herní průmysl je velice zvláštním odvětvím, které funguje odlišně a pokud se hráčům něco nelíbí, pak vůbec nemají důvod k pořízení. Pokud však dokáže zaujmout více titulů, mají možnost je konzumovat všechny.

Nového westernu Red Dead Redemption 2 bychom se s největší pravděpodobností měli dočkat již letos na podzim a stejně jako tomu bylo u prvního dílu, je titul zatím oznámen pouze pro konzole PlayStation 4 a Xbox ONE.

Zda se přeci jen dočkáme PC portu, je momentálně ve hvězdách. Prozatím bude lepší sázet pouze na konzolovou exkluzivitu. Snad letošní ročník E3 přinese šťastnější zprávy. 

Tomáš Herodek

Patřil mezi novou vlnu autorů serveru RecenzeHer.eu, kde se z pozice redaktora vypracoval na zástupce šéfredaktora. Od roku 2012 je členem redakce inGamer.cz, nyní spadající pod herní sekci CDR.cz, kde zpočátku působil jako externí redaktor. V červenci 2014 se přesunul na pozici zástupce vedoucího herní rubriky.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Take Two nastiňuje plán pro Red Dead Redemption 2 a porovnává ho s GTA Online

Žádné komentáře.