CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Takhle se staví nejmodernější letadlová loď [VIDEO]

Zajímavé by spíš bylo, jak si tahle lodička poradí s novými verzemi protilodních raket, když nebude fungovat elektronika (viz. situace v Černém moři, kdy Rusáci vyrušili Aegis systém) ochrany, která si ani v případě své funkčnosti neporadila nikdy ani s staršími verzemi Sunburnů... :-)

Asi to půjde rychle ke dnu :)))

Ostatně, jakmile stačí přezbrojit na F-35, tak se stanou fakticky bezbrannými :-)))) Viz.
http://www.youtube.com/watch?v=47F_gngVea0
Černé předpovědi odborníků o tom, že nelze postavit letadlo, které by dobře sloužilo mnoha účelům, se naplňují...

Superstíhačky F-35 provázejí tutlané problémy, k nasazení mají daleko
http://novinky.cz/zahranicni/amerika/364201-.html
Lockheed F-35 Lightning II měl být tou zbraní, která zajistí Spojeným státům v dalších letech nadvládu ve vzduchu. Letadlo, které zařadí do výzbroje letectvo, námořnictvo i námořní pěchota, ale trápí takové množství problémů, že k případnému bojovému využití má stále daleko. Plyne to ze zprávy oddělení ministerstva obrany pro testování a hodnocení (DOT&E), která upozorňuje, že problémy se navíc tutlaly.

...

No, tak ti nevím, Máni. Už to prosáklo i do mainstreamu, že je to zatím v _HODNĚ_ zkušební fázi a dle odborníků to nikdy nebude dobrý stroj, tak ti nevím... kde soudruzi z NDR udělali asi chybu?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

To se asi ta americka posadka divila, kdyz si precetla v ruskych novinach ze jim prestaly fungovat radary :-)

Jakpak to asi ten rusky muzik v 50 let starem letadle poznal? Ve chvili kdyby se skutecne pokusil o jakekoliv ruseni, tak ho americani sejmuli - neexistuje zpusob, jak rusit zaroven vsechny radarove frekvence - k tomu by v tom letadle musel byt ponekud vetsi zdroj energie. Navic ani Putin neni tak hloupy, aby takovou vec jako ruseni Aegisu verejne demonstroval.

Cele je to jenom obvykla provokace poflakovat se s letadlama pobliz cicich lodi, letadel a pobrezi a cekat, jestli nekomu ujedou nervy a behem vteriny z ruske posadky udela sekanou.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ono je to s těmi radary ještě lepší - když člověk vezme v úvahu takové věci jako frequency hopping pomocí pseudonáhodné posloupnosti, kterou útočník nezná, tak by bylo nutné rušit celá pásma najednou. To už by pak musela být nějaká supermasivní rušička, aby spektrální hustota rušivého signálu stála za řeč. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A kde kromě konspiračních stránek máte nějaký důkaz, co se v Černém moři stalo? Vždyť je to zpráva šířená stejně jako existence mimozemšťanů, akorát že tahle je vášnivě podporovaná ještě kremrolema.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Vtipné. Diplomatická nóta za 12 simulovaných útoků na plavidlo, cose nemohlo bránit, je zřejmě také nějaká "konspirační teorie" :-)))))))))))))))))))))))

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

Á je tu vtipnej konspirační trodas....

Utok SU-24 na USS Donald Cook

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/propaganda-v-ukrajinske-krizi-dk8-/zahranicni.asp...

Zde jsem vybral závěr z kapitoly 5 (Královská disciplína: sněhová koule).
Kapitola je celkem výživná, jak se z oznameni Pentagonu, stala takovato pekna konspiracni teorie:-)

Nebudu ji sem celou kopirovat, jen ten konec.
----
"Byť by americké námořnictvo jistě nemělo potřebu medializovat vlastní selhání, veškeré informace ukazují na to, že Csermelyi (a návazně s odvoláním na něj ve zveličené podobě Parlamentní listy, čímž se dostáváme ke zmíněnému novinářskému selhání při ověřování informací) publikoval nesmysl. Csermelyi později podle svých slov přerušil spolupráci s Parlamentními listy.

Jistě nelze vyloučit, že Rusové mají systém, jenž s energií dodávanou jen ze zdrojů letadla oslepí mnohanásobně větší loď s elektronikou 21. století, že zařízení pro moderní stíhačky testují na Su-24 ze 60. let, že účinnost přísně tajné superzbraně chtěli vyzradit při banálním incidentu a že měli na lodi špeha, který jim popsal, jak nervově zhrouceným námořníkům zhasínaly monitory (načež ho prozradili americké kontrašpionáži zveřejněním zprávy), ale jak je známo, konspirační teorie vysvětlí vše, i jaderný úder uneseným boeingem."
----

Jo a určitě je autor iluminat, agent CIA a nebo pracuje minimalne v jejich žoldu :-))))))))))))

Marty

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

A vy tu diplomatickou nótu v originální verzi máte k dispozici? Nebo jen její KGB verzi?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Novoruská tisková kancelář řádí i zde?

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Jak jste přišel na to, že se to plavidlo "nemohlo bránit"? Protože Rusa nesestřelili? Když mě budete provokovat na ulici a já vás za to nezabiju, tak to taky nebude proto, že "nemůžu". Abyste jednou s tímhle přístupem nedopadl tvrdě na hubu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz vidim tu rychlost vyroby, tak si rikam, ze dneska uz by nemohli vyrabet rovnou do boje, jako za 2. svetove valky.

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

I za 2. světové jim konverze nějakou dobu trvala.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.