CDR.cz - Vybráno z IT

Telltale Games údajně po 15 letech nahradí svůj herní engine za Unity

Walking Dead 3 3
Vše jednou končí – tak i zdánlivě nesmrtelný Telltale Tool, domácí engine Telltale, by mělo brzy nahradit Unity.

Od roku 2004 – dávno před The Walking Dead, dokonce dávno před Sam & Max Save the World – používalo studio Telltale Games pro své hry stejný engine: Telltale Tool. Pochopitelně v průběhu let dostával několik přikrášlení, už po dlouhou dobu se však ukazoval jako nedostačující a zbytečně zatěžující vývoj. 

Tomu by se však do budoucna mohlo studio vyhnout, protože původně drby o možné výměně nabraly na váze se zprávou Variety, jehož zdroje potvrzují, že Telltale Tool bude nahrazen Unity.

Poprvé studio své schopnosti s enginem předvede ve svém chystaném podání Stranger Things. Přechod konkrétně k Unity byl zvěstovaný už dlouho. Jednak se v nabídce pracovních příležitostí ve studiu objevila pozice „programátora s praxí v Unity“ a podle mnohých hraje roli i skutečnost, že jedním z členů představenstva je John Riccitiello, šéf Unity.

Nový engine přichází v době, kdy Telltale prochází krizí. Koncem minulého roku propustilo 90 svých zaměstnanců (cca čtvrtinu celého týmu) s odůvodněním, že studio se nyní bude soustředit na méně, více kvalitních her. To však lze číst i jako nevalný úspěch jejich předchozích titulů jako Guardians of Galaxy, o jehož prodejích informace sice nejsou, recenze však příliš příznivé nebyly.

V nedávné době se také objevily zprávy, že spoluzakladatel a bývalý šéf společnosti, Kevin Bruner, se rozhodl Telltale Games soudit (mimo jiné) pro porušení smlouvy. Nabízí se tedy otázka, zda studio zvládne pracovat s novou neznámou a bude zachráněno, nebo jestli jej naopak přivede ke dnu (nebo zda jen vše vidíme přehnaně pesimisticky). 

Zdroje: 

Pavel Vevera

Členem redakce inGamer.cz byl od samotného založení v roce 2012. Původně působil jako multisekční redaktor, přispívající jak články, tak video tvorbou, nakonec se však ustálil na textech. Jako externista od 1. ledna 2014 pokračuje v rámci herní rubriky CDR.cz, kam se redakce i část obsahu inGameru přesunula.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Telltale Games údajně po 15 letech nahradí svůj herní engine za Unity

Žádné komentáře.