CDR.cz - Vybráno z IT

TÉMA - Nejočekávanější dětské hry roku 2014

Ani z hlediska dětských her rozhodně nebude rok 2014 chudý, ačkoliv o řadě titulů se kolikrát do poslední chvíle vůbec neví. Přesto jsme vypátrali několik favoritů, kteří by mohli být vhodnou volbou pro vaše ratolesti a ne jen pro ně.

Když se řekne spojení "dětské hry", spousta hráčů jen mávne rukou s tím, že hry pro prcky je nezajímají. Kolikrát se ale jedná o nejhranější tituly, které doma jsou, přestože je jejich cílová skupina kolem věku 10 let. Není totiž nic lepšího, než popustit uzdu svému dětskému já a užít si kopec zábavy, které nám tyto hry přinášejí.

LEGO The Hobbit

Rodina LEGO nám letos do své bohaté sbírky přihodí další nový přírůstek. Ten bude zpracovávat filmy, jež nám poslední dva roky na plátna přináší Peter Jackson. Ano, mluvíme o příběhu hobita Bilbo Pytlíka, který se spolu se Společností Thorina Pavézy vydává směrem k Osamělé hoře osvobodit podzemní město Erebor od draka Šmaka. Opět v roztomilém provedení LEGO kostiček, které těmto hrám přidávají originální kouzlo.

Vzhledem k trendu posledních několika LEGO titulů se můžeme těšit na původní dabing převzatý z filmu. Postavy tedy budou namlouvat herci, kteří je zároveň skutečně hrají. Například Bilbovi svůj hlas propůjčí Martin Freeman, Gandalfovi Ian McKellen a Šmakovi Benedict Cumberbatch. LEGO The Hobbit má ovšem i jedno nepříjemné sdělení. Údajně má totiž zpracovávat pouze první dva filmy, což je sice pochopitelné (hra by se na veřejnost měla dostat ve druhém čtvrtletí 2014), ale zajímalo by nás, jakým způsobem bude následně vycházet poslední díl s podtitulem Tam a zase zpátky. I přesto je však určitě na co se těšit.

LEGO Movie: The Videogame

U stavebnice ještě chvíli zůstaneme, letos totiž vychází (v těchto dnech se už dokonce i prodává) další titul, tentokrát podle filmu LEGO Movie, u nás uváděný pod názvem LEGO Příběh. Ten se zaměřuje na naprosto obyčejného obyvatele, dělníka Emmeta, který nedisponuje žádnou superschopností nebo geniálním intelektem, a přesto bude na něm, aby zachránil svět před plány lorda Businesse.

Kromě ujetého příběhu a kombinováním komiksových a filmových hrdinů, jako je Batman, Wonder Woman, Gandalf a další, nás čeká zajímavé grafické zpracování budící dojem, že je hra modelována skutečnými kostkami LEGA. Stejně tak je z těchto dílků tvořen celý svět, nikoliv jen rozbitelné či interaktivní části, jak tomu bylo dříve.

Mario Kart 8

Řadíte-li se mezi fanoušky konzole WiiU, měli byste zbystřit, vrací se totiž oblíbená závodní hříčka. Mario Kart 8 by se měl nést ve stejném duchu jako jeho předchůdci. Závodit se bude v malých motokárách, které řídí oblíbení hrdinové jako je Mario, Luigi, princezna Peach a další postavy z tohoto univerza.

Kromě hezčí grafiky nás čekají šílené závody plné střílení želvích krunýřů, stříkání sépiového inkoustu a jiných neplech, jimiž znesnadníme protivníkům závod. Největší síla titulu ovšem tkví ve hře více hráčů. Dávejte si ale pozor, tato série totiž zničila nejedno silné přátelství. Dokonce jej mění v nepřátelství (alespoň během hraní) s maniakální posedlostí toho druhého zničit.

Super Smash Bros. U

Přemýšlíte a nemůžete si vybavit, co to vlastně série Super Smash Bros. je? Jedná se o poměrně zajímavý počin od Nintenda, v němž se setkávají hrdinové mnoha sérií, aby změřili své síly. Ručně. Přesně tak, jedná se o bojovku s poměrně zajímavou volbou postav, aktuálně je jich potvrzena půvabná jednadvacítka. Objeví se mezi nimi Mario, Link, Pikmin, Sonic, Pikachu a nově pak například Mega Man nebo Wii Fit trenér (ten bude asi velmi častým protivníkem).

Potvrzení se dočkaly verze pro Nintendo 3DS a WiiU. Obě budou mít stejný výběr postav, ale jednotlivá bojiště už se budou lišit. Nemluvíme vyloženě o arénách, protože k sérii Super Smash Bors. neodmyslitelně patří klasický 2D pohled. Bohužel ale nemáme počítat s cross-platform hraním, což je opravdu škoda.

Donkey Kong Country: Tropical Freeze

Tato hra měla spatřit světlo světa už minulý rok, bohužel však došlo k jejímu odložení a finálním datem by tak měl být 21. únor 2014. Tropical Freeze je exkluzivní pro konzoli WiiU a tvoří jej stejný tým, který stojí za velmi úspěšným předchůdcem Donkey Kong Country Returns.

Hratelnost se podle slov tvůrců nezmění, čímž je splněno očekávání zábavné 2D skákačky s občasnými logickými úkoly. Kromě putování po ostrovech se poprvé podíváme pod vodu, takže autoři mají rozhodně čím překvapit. Jak název napovídá, bude se hlavní čtveřice hrdinů - Donkey, Diddy, Dixie a Cranky - snažit zachránit svůj domov před zvířecími Vikingy, kteří chtějí ostrovy zmrazit.

Co nás čeká?

S dětskými hrami to nevypadá zas až tak zle. Velmi často se jim ale nevěnuje příliš marketingu, díky čemuž se viditelně prosadí jen ty nejznámější série. Vzhledem k tomu, že nedávno se na veřejnost dostal PlayStation 4, můžeme doufat i v nové přírůstky do sérií Jak & Daxter, Ratchet & Clack nebo Sly Cooper. I kdyby ale došlo na oznámení, jejich vydání bychom se letos nejspíš nedočkali.

Tomáš Herodek

Patřil mezi novou vlnu autorů serveru RecenzeHer.eu, kde se z pozice redaktora vypracoval na zástupce šéfredaktora. Od roku 2012 je členem redakce inGamer.cz, nyní spadající pod herní sekci CDR.cz, kde zpočátku působil jako externí redaktor. V červenci 2014 se přesunul na pozici zástupce vedoucího herní rubriky.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku TÉMA - Nejočekávanější dětské hry roku 2014

Žádné komentáře.