CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k TÉMA: Odhalujeme nejočekávanější hry roku 2018 [Strategie]

Tak nevím, v článku je zmíněná kdejaká číčovina, na kterou by stačil flashplayer a nebo milionpátá napodobenina Theme Parku / Roller Coaster Tycoonu, ale to, že má v roce 2018 vyjít očekávaný Phoenix Point (https://phoenixpoint.info/) Juliana Gollopa, původního tvůrce série UFO/X-COM, tak o tom se tu člověk nedočte.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestli to nebude tím, že spousta lidí má pomotané strategické a taktické hry.
Phoenix Point není strategie, jde o taktickou hru.
Je to podobné, jako když někdo prská, proč mezi nejlepšími RPG není Diablo :).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No nevím, herní žánry nejsou úplně striktně definovaný a často obsahují různé mechaniky a prvky ze žánrů úplně jiných nebo spřízněných. Např. RTS a RTT hry se téměř nerozlišují a i když nechci autorovi křivdit, spíše pochybuju, že má v záloze článek o taktických hrách :)

To, že si parta brejlounů sedne a pak militaristicky vykřikují co je a co není pravé RPG, protože to porušilo jedno ze 100 pravidel, který si definovali, to je celkem irelevantní :)

Tak trojka Diabla RPG není, jednička možná jo :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

RPG je Role Playing Game = hra na hrdiny. Z hlediska herních mechanik má Diablo blíže k Doomovi převedenému do isometrické 3D než k RPG :). Prostě běhá se a kosí se davy nepřátel a sbírají se "buffy a náboje". Nějaký roleplaying, náročnější rozhovory a zásadní volby v dialozích - nedejbože vývoj postavy na který by měl hráč jakýkoli vliv nemá ani jedna z nich.

Herní žánry se prolínají, to je fakt.
Nicméně než další taktický klon hry UFO bych ve výběru čekal strategii Mount & Blade II: Bannerlord. Ano, tam se nám taky prolíná několik žánrů, ale k strategii to má blíže než zmíněný UFOklon.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hra na hrdiny je dost zavádějící označení, které nabádá k tomu, že hráč musí hrát být hrdina, ale on může hrát i za nějakého rolníka, který žádné hrdinské činy nekoná :)

UFO podle mě strategie je, na rozdíl od tycoonů, jelikož obsahuje (strategickou) mapu světa a naplňuje tedy slovo strategie z vojenského pohledu, taktické jsou jen souboje. Stejně jako např. Jagged Alliance. Tohle řada her označovaných jako RTS nesplňuje.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je to samozřejmě váš výběr, ale nemohu nedoplnit pár o dost očekávanějších kousků, řekl bych : Jurassic World Evolution, Ancient Cities a Iron Harvest.
To co jste vybrali vy je z velké většiny opravdu jako výběr z free her na flash :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja sa najviac teším na Surviving Mars od Paradoxu, ktorý tu nebol spomenutý, ďalej Ancient Cities A Jurassic World..
Tiež dúfam, že nová expanzia k Civilizácii bude za niečo stáť, lebo od štvorky to Firaxis len ser**, najnovší diel mal aspoň veľký potenciál, ale mizerná AI a veľmi obmedzené možnosti modovania tú hru degradovali do priemerného zabijáka času. S tými modmi im to zvlášť neodpustím. Kde sú tie časy, keď som si stiahol do štvorky nejaký total conversion mod a pol roka som potom hral jednu mapu..

Za zmienku tiež stojí nové DLC k Stellarisu, ktoré výjde odhadujem niekedy vo februári/marci a komplet prekope celý koncept hry.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.