CDR.cz - Vybráno z IT

Tipy na dárky pro manžela či přítele: Čím uděláte radost ajťákovi?

Zdroj: Shutterstock

Pokud máte doma manžela, který je zarytým IT nadšencem, možná už přemýšlíte, co mu koupit k vánocům, aby jste mu udělali radost. Všechny dárky jsou totiž velmi specifické a ne každý je dokáže ocenit. Proto jsme pro vás připravili několik zajímavých tipů na dárky, které jsou originální a praktické, přičemž jistě potěší každého milovníka informačních technologií.

Darujte chytré hodinky

Chytré hodinky jsou dnes moderní a užitečný doplněk, který umožňuje sledovat různé informace a funkce na zápěstí. Dokáží měřit srdeční tep, kroky, spánek, kalorie, krevní tlak nebo kyslík v krvi. Také mohou zobrazovat notifikace z mobilu, ovládat hudbu, navigovat, platit nebo volat. Téměř všechny druhy chytrých hodinek jsou kompatibilní s různými operačními systémy a aplikacemi, takže je můžete jednoduše vybrat dle toho, co váš manžel nejvíce používá. Můžete si přitom vybrat z různých barev a materiálů.

Pořiďte bezdrátová sluchátka

Zdroj: Shutterstock

Bezdrátová sluchátka jsou ideální pro každého, kdo rád poslouchá hudbu, podcasty nebo audioknihy, ať už doma, v práci nebo na cestách. Samy o sobě nabízejí vysokou kvalitu zvuku, pohodlí a svobodu pohybu. Některá bezdrátová sluchátka mají také funkci potlačení okolního hluku, která zaručí klid a soustředění. Snadno je spárujete s mobilním telefonem nebo jiným zařízením, přičemž mají dlouhou výdrž baterie.

Bezdrátová sluchátka jsou sice malá, ale lehká, a můžete je snadno přenášet v pouzdře nebo v kapse. Zase záleží na konkrétním druhu sluchátek, jelikož existují miniaturní až po ta největší klapková sluchátka. Zajisté to bude skvělý dárek pro vašeho manžela a bude potěšen. 

Chytrý reproduktor

Chytrý reproduktor je rovněž zajímavý dárek pro vaše manžely, který rozhodně zpříjemní domácí prostředí a zábavu. Umožňuje totiž přehrávat hudbu, rádio, podcasty nebo audioknihy pomocí hlasových příkazů nebo aplikace v mobilu. Také může odpovídat na otázky, řídit chytrou domácnost, nastavovat budíky, připomínky, časovače a další užitečné funkce. Každý chytrý reproduktor se taktéž pyšní kvalitním zvukem, který se přizpůsobuje akustice místnosti. Většina těchto zařízení je kompatibilní s různými hlasovými asistenty, jako je Alexa, Google Assistant nebo Siri, takže si můžete vybrat podle toho, co váš manžel preferuje.

Powerbanka

Powerbanka je dárek, který ocení každý, kdo často cestuje nebo používá mobil, tablet, notebook nebo jiná zařízení, která potřebují pravidelně dobíjet. Jako přenosná baterie umožňuje nabíjet zařízení kdykoli a kdekoli. Pokud se rozhodnete právě pro tento dárek, máte na výběr hned podle několika důležitých parametrů; kapacity, rychlosti nabíjení, designu nebo ochrany.

Zdroj: Shutterstock

Některé powerbanky mají i další funkce, jako například solární panel, LED svítilnu, bezdrátové nabíjení nebo více portů. Powerbanka je také bezpečná a spolehlivá, a má ochranu proti přepětí, přehřátí nebo zkratu.

USB flash disk

USB flash disk je praktická věc, která se může hodit naprosto každému, kdo potřebuje přenášet nebo ukládat data, soubory, dokumenty nebo fotografie. Je to tedy dárek, který je zcela univerzální. Může mít různou kapacitu, rychlost, design nebo ochranu.

Některé USB flash disky mají i další funkce, jako například otisk prstu, šifrování nebo jsou tak kompaktní, že je připnete i na klíčenku. Jsou povětšinou i odolné a spolehlivé, přičemž disponují ochranou proti nárazům, vodě nebo prachu. Toto zařízení je velmi variabilní záležitostí, proto si můžete vybrat z různých tvarů a motivů, jako například zvířata, postavičky, potraviny nebo nástroje. 

A co byste si přáli k Vánocům vy, naši čtenáři? Podělte se o svá vánoční přání v diskusi, aby se do ní mohli podívat další lidé hledající inspiraci. 

Tagy: 

Diskuse ke článku Tipy na dárky pro manžela či přítele: Čím uděláte radost ajťákovi?

Úterý, 5 Prosinec 2023 - 07:54 | Kert | To vypadá, že se páté Vánoce v řadě doporučuje to...
Pondělí, 4 Prosinec 2023 - 14:01 | Jenda | To je jako nosit dříví do lesa ne? Já ty svátky...
Pondělí, 4 Prosinec 2023 - 13:46 | Gaunter | Kupovať ajťákovi darčeky k PC je to isté, ako...

Zobrazit diskusi