CDR.cz - Vybráno z IT

Torchlight Frontiers zhaslo, studio změnilo názor a chystá Torchlight III

Zprávu o pokračování série Torchlight jste se už mohli dočíst v roce 2018, obsah této zprávy se však dramaticky liší od této. Torchlight Frontiers je mtrvé, ať žije Torchlight III.

Studio Echtra Games, příbuzné k rozpuštěnému Runic Games (vývojářů Torchlight I a II), v roce 2018 sdělilo světu, že pod vedením Maxe Schafer, spoluzakladatele Runic, pracuje na Torchlight Frontiers, free-to-play pokračování série. Tomu je konec.

Síly zaměřilo na Torchlight III, standardně placené pokračování série. Proměna není monetární a kosmetická - přepracuje se i jádro hry. Původní nástřel přepokládal se sdíleným, dynamicky se rozvíjejícím světem. Novým zaměřením jsou offline hráči, možnost hraní s ostatními však zůstane.

Interní diskuze a odezva alpha hráčů vedla vývojáře ke změně modelu. „... posun pomáhá přivést Torchlight zpět ke svým kořenům a dělá z něj skutečné pokračování Torchlight I & II, kterým mělo být,“ dodává studio v blogovém postu, kde vše vysvětlují. Z nového Torchlight III tak bude klasická prémiová hra, kterou si jednou zakoupíte a hrajete, nikoliv bezplatná hra s mikrotransakcemi. 

Zdroje: 

Pavel Vevera

Členem redakce inGamer.cz byl od samotného založení v roce 2012. Původně působil jako multisekční redaktor, přispívající jak články, tak video tvorbou, nakonec se však ustálil na textech. Jako externista od 1. ledna 2014 pokračuje v rámci herní rubriky CDR.cz, kam se redakce i část obsahu inGameru přesunula.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Torchlight Frontiers zhaslo, studio změnilo názor a chystá Torchlight III

Žádné komentáře.