CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Toyota představila elektromobil se solárními panely, doplní až 16 tisíc km ročně

Úplně živé vidím, jak mi to přes noc stojí v Ostravě před barákem a ráno přijdu k autu, které je tak zajebané prachem, že nedojedu ani na myčku u benzínky hned vedle.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je teda hnus ala google ara ...... i na prototyp je to totalne odflakle .... kdyz uz nebyli schopni tam dat panel na miru, proc tam aspon nedali cerny panel??? Proc je mezi clanky ten bily bordel??? Jako chapu, ze je to schvalne, aby zduraznili "coolovost", ze jsou to solarni clanky .... proste, ze to vymyslel PR idiot .... ale ze to projde az k finalnim fotkam, kde to lidem akorat zhnusi, to je dost nepochopitelne. Mohli udelast Pekne cele auto cerne, nejaky barevny designovy prvek a nemusela to byt takova ostuda ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

a me se to zrovna libi :) je to takove utiliarni design, na nic si to nehraje :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Konstruktéři aut se snaží udělat karoserii měkkou schválně kvůli ochraně posádky co s tím asi udělají ty panely, jak se to bude chovat při havárii, co nebezpečí požáru?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To jsou podružnosti, ale uvědomujete si, kolik tepla navíc auto přes ty panely přijme?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to vam reknu uplne presne: o 34% mene, nez kdyby to auto melo cerny lak, protoze tolik procent energie se premeni na elektrinu, tedy za predpokladau, ze baterie neni zcela nabita.

Docela by me zajimalo, co to je za panely, 34% musi byt multi junction, ktere jsou hodne drahe a pouzivaji se temer vyhradne ve vesmiru

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"nez kdyby to auto melo cerny lak"
Takže ušetříme spíš na klimatizaci, když už se chceme projíždět celý den na slunku, když si pořídíme lak co odráží většinu paprsků..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

rozumim, vam kdyby dal nekdo 1000kc, tak vas nastve, ze ta bankovka je trochu zmuchlana. Tady mate auto, ktere se samo a zadarmo dobiji, coz zadne bezne auto rozhodne neumi, ale presto to je spatne

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nikoli mně by naštvalo pokud by mi někdo prodával panel za skoro 3000E se kterým bych pak musel jezdit na sluníčlu aby mi po xxletech možná vrátil náklady do něj... Zadarmo se rozhodně nedobíjí, mnohem levněji se dobiju když to dám do zásuvky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

pro lidi, kteri ziji ve slunecncyh castech sveta a parkuji venku, na slunicku, je to ideal pro caste jezdeni kratsich tras. Pro najezd dejme tomu 30-50km denne to znamena provoz vice mene zdarma. A kdyz se to nahodou nekde vybije uplne, staci k tomu prijit druhy den a normalne odjet. to je pecka

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nesmysl těch 30-50km je počítáno za předpokladu že budu na sluníčku celý den a přejedu napříč republiku!. Který dobrák si dobrovolně postaví auto na slunko. Za jak dlouho ušetřím těch pár tisíc euro na palivu?
100x lepší je prostě si ten akumulátor dobít ze zásuvky, nebo mít panely někde na střeše.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jenomze ne vsude je mozne to auto nabit, ze? az bude zasuvka na kazdem parkovaci mistu, budu s vama souhlasit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stejně tak ne všude svítí sluníčko a většina lidí dokonce, z nějakého záhadného důvodu, raději parkuje ve stínu či garáži. A řekl bych že přípojka či prodlužka by mně vyšla o dot levněji než tento panel.
Ještě chápu panely na střeše karavanu tam to má smysl pro nějakou tu elektroniku.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

mno.. prius 2019 ma solarnu strechu, stoji 2800€. 180W to ma davat.. Ak toto bude 860W, bude to 5x vacsia plocha, takze to bude stat minimalne 5x viac :) ale budme optimisti, 3x viac to bude stat, cize 8000€ len panely. Kolko elektriny mame za 8000? 50.000 kWh. Kolko km prejdeme na 50k kWh? no na inej stranke v diskusii sa diskutujuci bil do prs, ze prius da 13kWh/100km => 384600km. Aha, ok, kolko to je rokov pri 16k rocne? 24 pani a damy. Cize nekupim si hentu 314covinu a mozem 24 rokov jazdit 16k rocne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Viděl jsem daleko lepší řešení před 10 lety u jednoho amerického farmáře. měl dvě sady baterií na elektrotraktor a ty akumulátory dobíjel články co měl na střeše hangáru.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je samozřejmě optimální, aby měl každý na střeše takové solární články, které jej zvládnou energeticky zásobovat i při podmračeném dni. Akorát u paneláku to neaplikuješ.
Já elektromobilům fandím, ale v dnešní podobě, kdy na jedno dobití baterií člověk nedojede ani z Prahy do Brna, je to stále ještě zlé...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nesmíte být tak náročný. Pokud byste chtěl, aby nové technologie ve všem překonaly ty staré, tak by se prakticky nikdy nic nového nezačalo používat, protože vždycky se najde nějaký detail, ve kterém byla stará technologie lepší.

Já už pár let místo MHD používám Gotway Teslu, je to IMHO nejlepší model ze všech elektrických jednokolek pro každodenní použití, přitom za rozumnou cenu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jaké nové technologie, elektromobily jsou starší jak auta se spoalovacím motorem...
Nové jsou jen Lithiové baterie a i ty jsou tu už desítky let.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to bdue trpeve sranda až se Lithiové baterie z aut začnou kupit na skládkách :) a pak najká blafne :)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.