CDR.cz - Vybráno z IT

Tři nové modely iPhone a iTV ještě tento rok - pravda nebo lež?

iphone-5-S
Zatímco se jedni dohadují, zda by měl Apple začít vyrábět levnější iPhone, na internetu se objevují zprávy z první ruky od čínských výrobců součástek, že se Apple chystá představit vylepšený model svého mobilního telefonu již v červnu.

Zdroj China Times uvedl, že Apple tento rok představí hned tři nové modely svého telefonu - iPhone nové generace (s největší pravděpodobností iPhone 6), iPhone 5S a model iPhone Math. Výroba posledních dvou uvedených má být započata v březnu, aby se stihlo jejich uvedení na trh v červnu 2013. Zahájení prodeje iPhonu 6, jenž by měl být obdařen 12megapixelovým fotoaparátem, se očekává před Vánoci.

Zatím to tak vypadá, že spekulacím věří pouze novináři. Rovněž na pojmenování iPhone Math něco nehraje. Je možné, že čínští reportéři název špatně přeložili. Místo toho se tedy hovoří o iPhone Plus nebo iPhone Max. Na webu BrightWire.com se však spekulace o názvu vyvrací s tím, že platí původní označení iPhone Math. Měl by být vybaven 4,8palcovým displejem a 8megapixelovým fotoaparátem. Stane se tak přímým konkurentem oblíbeného Samsungu Galaxy S III.

Výroby telefonů se má z 90 % ujmout tchajwanská společnost Hon Hai. Ve zprávě se dále dočteme, že by měl Apple na konci roku 2013 začít s prodejem televize iTV. Společnost Apple se zatím k novým smartphonům oficiálně nevyjádřila.

Tagy: 
Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Tři nové modely iPhone a iTV ještě tento rok - pravda nebo lež?

Středa, 23 Leden 2013 - 14:40 | HKMaly | Kopirovat sam sebe je povolene.
Středa, 23 Leden 2013 - 10:28 | Tomáš Bohuněk | Samsung by mohl zažalovat Apple za neskutečné...

Zobrazit diskusi