CDR.cz - Vybráno z IT

Tropiformer nabízí správnou bundu pro geeka, jakou prý svět neviděl

scottevest-jacket
Jestli jste milovníci gadgetů a bez žádného z nich si nedovedete představit svůj život, možná vás zaujme speciální bunda pro technoidy. Uspokojivý design a dostatek kapes na všechna zařízení vám zaručí klidné spaní na jakékoliv dovolené.

V dnešním světě se mnoho lidí neobejde bez technických zařízení. Když se dotyčný chystá na delší cestu, mezi jeho nezbytným vybavením zavazadla nesmí chybět smartphone, tablet, netbook, někdy také MP3 přehrávač, fotoaparát či dobrá knížka. Většinu těchto věcí chceme mít vždy u sebe a ne někde naspod tašky či batohu. Kdybyste si všechny tyto věci chtěli uložit do kapes u kalhot, zřejmě by se vám špatně chodilo a vypadali byste jako legrační hruška. :) Proto na svět přichází jednoduché a snad i prý efektivní řešení...

pocket-map-tropiformer

Vodotěsná bunda Tropiformer Jacket vznikla ve spolupráci firem ScotteVest a ThinkGeek, aby naplnila představy všech počítačových maniaků. Název byl vytvořen sloučením slov Tropical a Transformer, jelikož je bunda vyrobena z lehké tkaniny vhodné i do tropického klimatu a odejmutím rukávů dojde k jejímu přetransformování na účelnou vestu.

pocket-map-tropiformer-xray

S dvaceti dvěma strategicky umístěnými kapsami nebudete mít problém vzít vše, co potřebujete, a mít tak na svých cestách hned po ruce, od paměťové karty až po brýle (na videu tedy sluneční, ale správný geek bude mít jistě Google Glass). Do prostorných kapes se vejde například iPad, čtečka Kindle, knihy, časopisy, mapy, nebo jiné větší dokumenty. K některým z nich máte přístup z vrchní strany, k jiným z boku. ScotteVest uvádí, že je bunda plně "kompatibilní" s iPadem, což v překladu znamená, že se do ní iPad vejde už od velikosti S. Nic víc. Abyste nemuseli přemýšlet o tom, do které kapsy máte co vložit, navedou vás přišité štítky s ikonami.

scottevest-jacket-feature1scottevest-jacket-feature2

A jaké kousky či funkce Tropiform nabízí?

  • patentovaný systém Personal Area Network (PAN) sloužící k pohodlnému připojení zařízení přímo k oděvu
  • poutka na kabely od sluchátek
  • dlouhé kapsy na propisky či stylus
  • držák na pití - elastické ouško v kapse, které hlídá láhev se vertikální poloze
  • kapsa na drobné či paměťovou kartu
  • kapsa na kreditní karty
  • držák na klíče

Aneb jak krteček ke kalhotkám přišel... Nebo tak nám to alespoň připadá. :)

Za hodně peněz málo muziky

Bundu si můžete zakoupit na stránce ScotteVest.com ve velikostech od S do XXXL za jednotnou cenu 150 dolarů. Na výběr máte z několika barev - červené, modré, zelené, tmavě šedé a béžové. Poštovné do České republiky stojí od 50 dolarů.

Ale je tohle opravdu sen každého technicky zdatného uživatele? Za přemrštěnou cenu tři tisíce korun si pořídíte obyčejný oděv sloužící výhradně k přenosu všech zařízení. Onen licencovaný systém PAN sice umožňuje propojení zařízení nejen ve smyslu připojení ke sluchátkům, ale také je možné skrz něj dobíjet jednotlivá zařízení tzv. napříč kapsami. Samozřejmě ale za předpokladu, že v jedné kapse máte přenosnou dobíjecí - záložní baterii. Tedy bez těchto vlastních zařízení je pro vás systém vcelku bezcenný. Je to škoda, protože úplně klidně (ještě s ohledem na prodejní cenu) mohla být nějaká část oděvu (přídavná kapuce nebo rukávy) vyhrazena pro solární nabíječku. Produkt nám zkrátka přijde, že není dotažen do konce a že nevyužil zcela svůj případný potenciál. Nu schválně, co byste ještě doplnili vy? :)

Mapka na bundu Tropiformer
Hadřík na brýle slouží i jako kapesní mapka, abyste vždy své zařízení zavčas našli.
Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Tropiformer nabízí správnou bundu pro geeka, jakou prý svět neviděl

Pondělí, 15 Duben 2013 - 15:31 | Izak | Neco jak tankisticka bunda, ta ma taky kupu kapes...
Pondělí, 15 Duben 2013 - 10:39 | John Nagger | Do letadel už dávno existují mnohem prostornější...
Neděle, 14 Duben 2013 - 02:27 | Alexandra Stanovska | Ja by som to videla takto: pokial niekto cestuje...

Zobrazit diskusi