CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Trump pohrozil Twitteru, že nechá zrušit sociální sítě

Kontext:
V USA probíhá velké vyšetřování volebních podvodů, např Filadelfie:
https://www.justice.gov/usao-edpa/pr/us-attorney-william-m-mcswain-annou...

V některých lokálních volbách přes poštu bylo zneplatněno 20% lístků
https://www.nbcnewyork.com/news/politics/nj-naacp-leader-calls-for-pater...

V okamžiku kdy na to někdo na twitteru upozornil, twitter jim udělil „fact check“, že k žádné korupci při volbách poštou nehrozí.

edit: Možná větu, že nemá žádný důkaz změňte že podle twitteru nemá žádný důkaz. Pokud na ní doopravdy trváte.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hrozí spousta věcí, ale když v USA můžou i z "prezenčních" voleb vyjít ZÁPORNÉ počty hlasů jako na Floridě v roce 2000, tak bych si na volbu poštou až tak moc nestěžoval.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen ať je zruší, aspoň nebude znova prezident, protože si myslím, že jenom díky sociálním sítím se jím stal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Absurdní. Vtipné je, že Trump zuří, že jeho lživý tweet byl doplňen o informaci, která jeho lež vyvrací. Ten chlap lže v 99.9% případech kdy otevře hubu. Trump je zhmotnění těch nejtupějších Amerických hovad, kteří potřebují návod k použití i na obalu od šamponu.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Průšvih je, že v tomhle má pravdu, těch dvacet procent falešných hlasů v posledních volbách na dálku jsou dost strašidelné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Strašidelné", jako že tím někdo někoho straší? Protože dvacet procent falešných hlasů najdete někde tak v Jižní Americe.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nebo také v New Jersey, viz předcházející komentáře.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je jako argumentovat, že ze všech falešných hlasů je 100% falešných. Kdo by to byl řekl! A jak je to přes celou zemi?

Je ovšem pravda, že v USA mají bizarní nesoulady exit pollů se skutečnými výsledky. V rozvinutých zemích by z něčeho takového byl skandál. Jenže většina toho nesouladu NENÍ způsobená volbami na dálku. I z volebních zařízení pro PREZENČNÍ hlasování jim lezou i takovéhle výsledky: https://en.wikipedia.org/wiki/Volusia_error#The_error - jak vidíte, pošty netřeba. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ta první věta je zbytečná, jistě víte, jak to myslím.

Ale mám radost, že se shodneme, že volby mohou být zmanipulovány. Tím pádem jsme ovšem oba proti Twitteru který tvrdí, že budou bezpečné.
Můžete mi ještě vysvětlit, proč považujete volby na dálku za srovnatelně bezpečné s těmi obvyklými?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, jak to myslíte. Obecně je podstatná celková chyba.

Obecně nepovažuju, a jsem třeba rád, že u nás je to takové, jaké to je teď. Ale jak vidíte, v USA je to celkem jedno, tam je rozbité všechno. Pointa byla v tom, že tam si na volby na dálku nemůžete stěžovat s poukazem na to, že "obvyklé" volby by byly lepší. Očividně nebyly.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zde se lišíme v názorech. To NJ ukazuje, že horší jsou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

je hezky, jak se lidi ohaneji absolutni pravdou a lzi. myslim, ze tady nikdo nevi nic o tom, jak probihaly nektere korespondencni volby v nekterych statech. kolik cernych dusi je registrovano vubec volit. hlavni problem v americe je absence dokladu totoznosti, kdy pouze s nim muze jit clovek volic a hlavne musi byt legalni obcan te zeme. to bohuzel nekteri lidi nedokazi pochopit

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten titulek, LOL. Je to míněno vážně nebo jen pro pobavení? :D
https://g.cz/duchodkyne-ktera-chtela-zakazat-ty-internety-legendarnimu-v...
Sociální sítě není možné zakázat, protože lidi se na internetu chtějí "potkávat" a tak budou stejně vznikat další a další. Navíc to snad ani není možné, viz. různé decentralizované platformy jako je Zeronet a další https://en.wikipedia.org/wiki/Distributed_social_network

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Obdivuji Vasi naivitu. A co treba Cina nebo Rusko. Cina ma dokonale sledovani provozu na internetu a v Rusku stacilo zavest svoji socialni sit, ktera je snadno pod kontrolou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vy o koze já o voze. Zrušení soc. sítí je něco jiného než jejich cenzura.
PS: cenzuře se jde vyhnout - použít decentralizované (P2P) sítě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud dobře rozumím co plánuje, tak na ně chce vytáhnout tři sta dvacítku.
Zjednodušeně:
V USA rozlišují vydavatele a poskytovatele služeb.
Vydavatel je zodpovědný za obsah
Poskytovatel není (kromě extrémních případů jako pedofilie atp)
Sítě jako twitter, facebook, reddit a cokoliv od google byly šedá zóna kdy zasahovaly do obsahu a přitom měly ochranu poskytovatelů, kteří nezodpovídají za obsah.

Donald chce, aby si vybrali co vlastně jsou a chovali se podle toho.
Twitter připisující komentáře k jeho textu (viz předchozí diskuse jestli mají pravdu)
Youtube (btw proč o tomhle nepíše CDR/DIIT?) https://www.theverge.com/2020/5/28/21272983/youtube-deleting-comments-ch...
Reddit https://reclaimthenet.org/reddit-coronavirus-china-censorship/

A samozřejmě manipulace s obsahem, která mu leží v žaludku už dlouho (není sociální síť, ale také balancuje hranu vydavatel/platforma)
https://www.judiciary.senate.gov/imo/media/doc/Epstein%20Testimony.pdf
I call this shift “SEME” –the Search Engine Manipulation Effect. My first scientific paper on SEME was published in the Proceedings of the National Academy of Sciences(PNAS) in 2015 (https://is.gd/p0li8V)(Epstein & Robertson, 2015a) and has since been accessed or downloaded from PNAS’s website more than 200,000 times. SEME has also been replicated by a research team at one of the Max Planck Institutes in Germany. SEME is one of the most powerful forms of influence ever discovered in the behavioral sciences, and it is especially dangerous because it is invisible to people –“subliminal,” in effect. It leaves people thinking they have made up their own minds, which is very much an illusion.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Díky za vysvětlení pavell

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Sítě jako twitter, facebook, reddit a cokoliv od google byly šedá zóna kdy zasahovaly do obsahu a přitom měly ochranu poskytovatelů, kteří nezodpovídají za obsah."

Vynucování TOS není "zasahování do obsahu". Kdyby bylo, TOS by byly v USA neefektivní a neexistovaly by, ale to si zjevně nikdo příčetný nemyslí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ja povazujem Trumpa ako za komika tohto storočia, prave preto ze to na tejto vysokej urovni mysli vazne...to je taka bábka, taký šašo že z toho rozum zostava stáť :D nikto by si to na jeho mieste nedovolil zahrať to na uplakane ukričane rozmaznane dieťa...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.