CDR.cz - Vybráno z IT

Tvůrce DayZ vyvíjí další MMO, tentokrát z vesmírného prostředí [E3 2015]

Ion 1
Během konference Microsoftu oznámil Dean Hall, hlavní mozek stojící za vznikem DayZ (jak původního modu pro ARMU, tak standalone), novou značku. Ponese jméno ION a přenese hráče do vesmíru.

E 3 Special 2015 Intel

„Chci hru, která není hrou,“ tak popsal Dean Hall svoji novinku. Samozřejmě šlo o nadsázku, těmito a dalšími slovy chtěl víceméně zdůraznit, že jde o vesmír se skutečnými zákony fyziky, biologie, chemie a dalších věd. Co jiného také čekat od tvůrců věhlasného (a zabugovaného) DayZ.

Stejně jako v případě prosáklého zombie MMO se můžeme těšit (?) na předčasný Early Access přístup, ale pouze v případě Xbox One (kde se takovému systému přezdívá Game Preview). Titul sice vychází i na Windows, ale o podobné možnosti nepadlo slovo. Vzhledem k popularitě Early Access a platformě Steam bychom se jej ale v předčasné podobě mohli dočkat i tam.

„Lidstvo podniklo první krůčky ke kolonizaci vesmíru, a hráči tak budou moci budovat, žít a zákonitě umřít v létajících galaktických konstrukcích,“ popisuje hru trailer. „Technologie studia Improbable dovolilo IONu obsáhnout masivní propojený vesmír s plně simulovaným prostředím, jako například rozvodné sítě, tlaku, teploty – vše k přežití v neutuchajícím vakuu vesmíru.“

Pokud přistoupíme na hru slovíčkaření: „ION vychází jako první na Xbox One a PC,“ mohli bychom očekávat verzi i pro Playstation 4.

Jelikož se jedná o MMO s kapitálkami ION v názvu, mohlo by dojít k časté mystifikaci kvůli „konkurenčnímu“ AION (taktéž MMO). 

Nezapomeňte sledovat herní sekci CDR pro kompletní přehled všech novinek z letošní E3 výstavy. Po celý týden vás budeme zásobovat denně desítkami článků, díky kterým vám nic neunikne. 

Zpravodajství E3 2015 ve spolupráci se společností Intel

Děkujeme za zápůjčku výkonných zařízení s procesory Intel Core.

Lenovo IdeaPad Y50-70 a Dell Latitude E7450

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Tvůrce DayZ vyvíjí další MMO, tentokrát z vesmírného prostředí [E3 2015]

Úterý, 16 Červen 2015 - 14:06 | Kosac | DayZ != MMO stejne jako WoT != MMO... nevim kdo...

Zobrazit diskusi