CDR.cz - Vybráno z IT

Tvůrci Dex se pouštějí do VR nadpřirozena s Ghost Theory

Ghost Theory 01
I přes jisté obtíže při vydání se vyklubalo z kyberpunkového Dex dobré RPG. O to příjemnější je vidět další projekt tuzemského studia Dreadlocks, které nyní tasí Ghost Therory.

Se jménem studia Dreadlocks se v nedávné době začala nést i jedna velmi smutná zpráva, a to úmrtí Jana Jirkovského, hlavního designéra hry Dex. Významný pro českou herní scénu se stal i díky mnoha jiným zásluhám, my ale pouze dodáme, že jako hlavní organizátor pořádal Game Developers Session v letech 2011 a 2012. Tímto bychom chtěli vyjádřit upřímnou soustrast všem blízkým pana Jirkovského.

Pochmurnosti bylo ale už dost, pojďme se přesunout k Ghost Theory - dalšímu dílu z dílny Dreadlocks.

Hororový žánr byl vždy žádaný; lidi se zkrátka (z nějakého důvodu) chtějí bát a obzvláště minulý rok byl pro tento žánr plodný. Zmíníme např. Until Dawn a Soma. Podmínky pro Ghost Theory jsou tedy zatím docela příznivé. Ovšem na rozdíl od klasických hororových titulů, v Ghost Theory před duchy nebude utíkat, ani je nebudete střílet laserovými vysavači, namísto toho je budete totiž stopovat.

Ghost Theory 02

Titul se na Kickstarteru představuje spíše jako detektivní hra zaměřená na důkladnost, opatrnost a obezřetnost. Ve hře se ujmete role hrdinky Barbary, která po paranormálním, traumatickém zážitku z dětství zdědila dar, díky němuž může nahlížet do světa zesnulých. Ten samozřejmě nevyužívá jen k podvádění při testech z dějepisu, ale také při vedení speciálního, tajného univerzitního programu zaměřeného na zkoumání abnormálna.

Ghost Theory 03

Takoví duchové jsou ovšem velmi nerudný druh, a čím více se jim tedy budete blížit na stopu, tím více se vůči vám budou chovat agresivněji a tím více se snažit vám bránit v postupu. Aby to ale bylo fér, máte dostupné cesty, kterými se duchovské agresi bránit - například zavřít oči.

Celý zážitek je budovaný pro VR, vývojáři ovšem slibují, že hra bude normálně hratelná i přes klasickou obrazovku. Projekt je právě teď na Kicksterteru a zbývá mu 23 dní do dokončení.

Zdroje: 

Pavel Vevera

Členem redakce inGamer.cz byl od samotného založení v roce 2012. Původně působil jako multisekční redaktor, přispívající jak články, tak video tvorbou, nakonec se však ustálil na textech. Jako externista od 1. ledna 2014 pokračuje v rámci herní rubriky CDR.cz, kam se redakce i část obsahu inGameru přesunula.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Tvůrci Dex se pouštějí do VR nadpřirozena s Ghost Theory

Středa, 27 Leden 2016 - 08:29 | Ondar | Zajímavá hra, podpořil jsem, ale zatím se kampaň...

Zobrazit diskusi