CDR.cz - Vybráno z IT

Tvůrci Pokémon Go propouští asi 8 % zaměstnanců a ruší čtyři projekty

Populární vývojové a herní studio Niantic, které stojí za Pokémon Go, se rozhodlo propustit 90 zaměstnanců a ukončit čtyři projekty. Chce ustát ekonomickou krizi a soustředit se na klíčové projekty.

Zdroj

Herní a vývojové studie Niantic, které stojí za velice populární hrou Pokémon Go, se rozhodlo propustit až osm procent svých zaměstnanců, což je v přepočtu okolo 90 lidí. Díky tomu musela tato společnost zabývající se rozšířenou realitou ukončit i své čtyři projekty.

Generální ředitel, John Hanke, to v e-mailu svým zaměstnancům odůvodnil tak, že Niantic v současné době prý čelí době ekonomického otřesu a musí zefektivnit procesy, aby udržel společnost na nohou. Díky snížení počtu zaměstnanců se budou moci vývojáři soustředit na klíčové projekty.

Zdroj

Mezi ukončené projekty bohužel patří i Transformers: Heavy Metal, který byl ohlášen již vloni a brzy se stal poměrně očekávaným titulem. Dalším projektem, který dostal červenou, je Hamlet, na kterém Niantic spolupracoval s divadelní skupinou Punchdrunk. Posledními ukončenými projekty pak jsou Blue Sky a Snowball.

Již na počátku tohoto roku musela Niantic ukončit ještě další očekávaný projekt, Harry Potter: Wizard Unity, který měl být jednou z hlavních her letošního roku a měl kombinovat příběh Harryho Pottera a rozšířenou realitu. Zajímavé je, že s tímto oznámením přišla Niantic jen jeden den po představení nového projektu, na kterém dělá ve spolupráci s NBA.

Diskuse ke článku Tvůrci Pokémon Go propouští asi 8 % zaměstnanců a ruší čtyři projekty

Žádné komentáře.