CDR.cz - Vybráno z IT

Tvůrci původního Mass Effectu ohlásili Anthem. Kooperativní scifi s exoskeletony

Anthem E 3 17
Zatímco měl Bioware Montreal plné ruce práce zpackáváním nejnovějšího Mass Effectu: Andromeda, hlavní vývojářské studio společnosti sídlící v Edmontonu pracovalo na zbrusu nové značce. Ta se představila na prestižním veletrhu E3 2017.

Společnost Bioware pod svou svojí rouškou zaměstnává více vývojářských studií, se sídly v Edmontonu, Montreal a Austinu. Původní Mass Effect až do třetího dílu měla na starost hlavní pobočka Bioware Edmonton, díky které jsme se dočkali natolik legendární série.

Čtvrtý díl Mass Effect: Andromeda ovšem putoval do rukou Bioware Montreal, nepříliš zkušeného týmu, který se navíc potácel s produkčními problémy a výslednou hru, dle některých zdrojů, byl nucen přepracovat a zhotovit ve smrtící uzávěrce 18 měsíců před vydáním. Nevydařené pokračování se nakonec ukázalo být hřebíčkem do rakve, a značka byla uložena k ledu.

Anthem 4Anthem 2

Nyní konečně víme, které hře dalo hlavní vývojářské studio Bioware Edmonton přednost před Mass Effectem. Na včerejší konferenci Microsoftu byla odhalena zbrusu nová značka nesoucí název Anthem. Přinese futuristické zasazení, přírodou zející planetu a mechanické obleky.

Otevřený svět a RPG systém

Anthem nabídne otevřený svět s možností kooperace až pro čtyři hráče. Tradiční RPG prvky poskytnou různé třídy, odvíjející se od zvoleného exoskeletonu, tzv. Javelinů. Očekávat tedy můžeme povolání tankovací, DPS, hybridy a snad i healery. Každý oblek slibuje širokou škálu úprav, aby si jej hráč mohl nadefinovat na míru svému hernímu stylu.

Na včerejší konferenci Microsoftu v rámci E3 2017 se hra ukázala v šestiminutových záběrech ze hry (viz výše). Vizuály vypadaly úchvatně, prostředí bylo nadměrně živé a kontrastující. Efekty byly drobet zastíněny leckdy přehnaným motion-blurem, ale kolem a kolem se jednalo o nádherně vypadající titul, který snad nabídne i podobně zábavnou hratelnost.

Primárním způsobem přepravy se ve hře stanou jetpacky, které hráči otevřou nebesa i podmořský svět – v ukázce byl zejména působivý obojživelný přechod z letu do vodního ponoření, zatímco svištějící kulky ve vodě utvářely stopy víru. Snad nabídnou jetpacky i zajímavá využití v soubojích.

Snad lepší než konkurence

Inspiraci si zcela očividně bere Anthem z nedávných RPG titulů s otevřeným světem, konkrétně Destiny a The Division. Snad se poučí také z jejich chyb, které mnoho hráčů donutilo na obě hry zanevřít v poměrně nešťastném krátkém čase.

Anthem 3Anthem 1Anthem 5

Vysoce nadprůměrné vizuální ztvárnění v nás nicméně vyvolává skepsi. Nedivili bychom se, kdyby se titul setkal s několika odklady a závěrečným downgradem. Dovedeme si představit, že kontrastující svět působí dobře na E3 prezentaci, ale ve finální hře působí chaoticky a nepřehledně. Prozradí čas. Aktuálně předpokládané vydání spadá na podzim roku 2018. 

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Tvůrci původního Mass Effectu ohlásili Anthem. Kooperativní scifi s exoskeletony

Úterý, 13 Červen 2017 - 15:52 | asta | Na to je matchmaking. Ten v Division je sice...
Pondělí, 12 Červen 2017 - 15:31 | japkoslav | Aneb hlavní důvod toho, proč poslední Mass Effect...
Pondělí, 12 Červen 2017 - 14:35 | skaven | takze rpg 2017 je to ci budem v koop strielacke...
Pondělí, 12 Červen 2017 - 13:08 | RedMaX | Tak hlavne kdyby se to dalo hrat i bez...

Zobrazit diskusi