CDR.cz - Vybráno z IT

Twitch obnovuje účet Donalda Trumpa

Zdroj: Shuttestock

Twitch, populární platforma pro živé vysílání her a dalších aktivit, potvrdil, že po tříletém zákazu obnovil účet bývalého prezidenta Donalda Trumpa. Tento krok přichází v době, kdy Trump znovu kandiduje na prezidenta USA jako oficiální kandidát republikánské strany. Twitch ve svém prohlášení uvedl, že „věří, že pokud je to možné, má cenu přímo slyšet všechny prezidentské kandidáty“.

Historie zákazu

Twitch původně pozastavil Trumpův účet v roce 2020 kvůli porušení zásad platformy týkajících se nenávistného chování a obtěžování. Tento dočasný zákaz byl o několik týdnů později zrušen, avšak po nepokojích v Kapitolu 6. ledna 2021 byl Trumpův účet opět deaktivován. Nepokoje, při kterých zemřeli čtyři lidé a 174 policistů bylo zraněno, vedly ke zvýšenému tlaku na technologické firmy, aby omezily Trumpovu přítomnost na jejich platformách kvůli „mimořádným okolnostem a prezidentově pobuřující rétorice“. Následně Twitch vydal pozastavení na dobu neurčitou.

Twitch není jedinou platformou, která se rozhodla obnovit Trumpovy účty. Před týdnem Meta zrušila omezení na jeho účtech na Facebooku a Instagramu, čímž se mu otevřela další cesta pro komunikaci se svými příznivci online.

Trump se poprvé připojil k Twitchi v roce 2019 během své kampaně proti současnému prezidentu Joe Bidenovi. Jeho tým využíval platformu k přenosům shromáždění a dalších akcí, včetně proslovu v Minneapolis. Twitch se stal významným nástrojem pro politické kampaně, nejen pro Trumpa, ale i pro další politiky, kteří využívají možností platformy k přímé komunikaci s voliči.

Politický obsah si na Twitchi našel své místo, přičemž platforma nabízí živé přenosy z významných politických událostí, jako jsou národní sjezdy stran, projevy a debaty. To poskytuje uživatelům možnost sledovat politické dění v reálném čase a zapojit se do diskuzí.

Twitchova rozhodnutí obnovit Trumpův účet přichází v době, kdy se blíží další prezidentské volby v USA. Tato skutečnost může mít významný vliv na politickou scénu, zejména pokud Trump využije platformu k mobilizaci svých příznivců a šíření své kampaně.

Zdroj: Shutterstock

Význam pro Twitch

Obnovení Trumpova účtu na Twitchi může mít také důsledky pro samotnou platformu. Zatímco někteří uživatelé mohou toto rozhodnutí uvítat jako krok k větší otevřenosti a svobodě projevu, jiní mohou vyjádřit obavy ohledně šíření nenávistného obsahu a dezinformací. Twitch bude muset pečlivě sledovat Trumpovy aktivity na platformě, aby zajistil dodržování svých pravidel a zásad.

Vzhledem k tomu, že se politické kampaně stále více přesouvají do digitálního prostoru, je role platforem jako Twitch stále důležitější. Obnovení účtu Donalda Trumpa na Twitchi je dalším krokem v tomto vývoji, který bude nepochybně bedlivě sledován nejen uživateli platformy, ale i širší veřejností a politickými komentátory.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Twitch obnovuje účet Donalda Trumpa

Pondělí, 22 Červenec 2024 - 12:48 | DRK | Všichni vycítili, že má reálnou šanci se tát...

Zobrazit diskusi