CDR.cz - Vybráno z IT

Uber Works vám sežene práci nebo brigádu. Společnost opět rozšiřuje své služby

Společnost Uber se rozhodla rozšířit svou nabídku služeb za hranici resortu dopravy. Začne nabízet službu Uber Works, která bude nabízet zaměstnance pro krátkodobé či jednorázové pozice v oblasti gastronomie.

Společnost Uber je známá po celém světě především pro poskytování taxi služby. V poslední době začal Uber uvažovat doručování jídel skrze službu Uber Eats, která je dostupná i u nás. Podle Finanacial Times se Uber nyní chystá nabízet i pracovní sílu. Nová služba by se měla nazývat Uber Works a být určena především pro firmy, které potřebují jednorázovou či krátkodobou pracovní sílu.

Společnost Uber se k této službě vyjádřila pouze jako o „interním start-upu“ s tím, že odmítá poskytnout jakékoliv další informace, komentáře i datum oficiálního spuštění služby pro širokou veřejnost. Prozatím pouze víme, že tato služba již je několik měsíců v provozu, a to v Chicagu. Zkušební verze by se však neměla týkat řidičů pro Uber, ale personálu zajišťujícího kongresové akce (tzn. zajištění servírek, obsluhujících, ochranky,…).

Uber zároveň začal prodávat své dluhopisy s tím, že v budoucnu chce v prodeji pokračovat. Službou Uber Works pak chce pravděpodobně dokázat, že se nezabývá jen dopravou, ale že zaměření Uberu je daleko větší. Původní plán byl prodat dluhopisy o celkové hodnotě jedné miliardy dolarů. Nedávno však prodala dluhopisy v hodnotě dvou miliard dolarů (tj. 45 miliard korun). Důvodem navýšení objemu dluhopisů byl prý nečekaně vysoký zájem investorů.

Podle analytičky agentury Bloomberg Shiry Ovideové má Uber potenciál zařadit se na 40. pozici v žebříčku nejhodnotnějších amerických firem. Dodává však, že je zároveň nejvíce matoucí technologickou firmou za poslední dekády. Na jedné straně poskytuje nové inovativní obchodní modely a na straně druhé se jedná o ztrátovou společnost žijící jen díky svým investorům a přílivu jejich kapitálu.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Uber Works vám sežene práci nebo brigádu. Společnost opět rozšiřuje své služby

Středa, 24 Říjen 2018 - 17:04 | Lojza Suchánek | To by bylo dost super, kdyby to takhle fungovalo...
Úterý, 23 Říjen 2018 - 17:59 | tony | To bude klasika Uberu zaplati zamestnavatel,...

Zobrazit diskusi