CDR.cz - Vybráno z IT

Úspěšné Horizon: Zero Dawn ohlašuje své pokračování v datadisku The Frozen Wilds

Horizon Frozen Wilds E 3 2017
Před pár měsíci vyšlo jedno z aktuálně nejlepších akčních RPG s otevřeným světem, Horizon: Zero Dawn. Titul si zakládal na precizně sepsaném příběhu, nádherné grafice a chytlavých mechanikách. Těšme se na pokračování.

Horizon: Zero Dawn se stal unikátním titulem už na první pohled. Jeho zasazení zkombinovalo prvky pravěku a futurismu v rámci vzdálené postapokalyptické budoucnosti, kdy se lidstvo – jak jej známe – už je jen pouhým mýtem. Náš odkaz pokryl prachem zub času, lidé zalezli zpátky do kmenových uspořádání do jeskyň, z našich budov se staly archeologické památky a svět obývají syntetická stvoření.

Zatímco postavy hry vnímaly uspořádání tohoto světa za běžný koloběh života, nastolenými dříve než kdo pamatuje, v hlavním hráči se vzbuzovaly jen samé otázky a pramálo odpovědí. Hnán byl kupředu příběhem, který neustále odhaloval nové a nové zápletky, důkazy, vysvětlení. A s každým dalším nálezem chtěl hráč vědět více a více. I v natolik rozsáhlé hře se ovšem nedostalo na všechny body, a samotný příběh byl uzavřen jaksi otevřeně s příslibem sequelu či právě datadisku.

Horizon: Zero Dawn na letošní E3 2017 představil chystanou expanzi The Frozen Wilds, která se bude věnovat dalšímu z lidských kmenů, na jejichž příběhové pozadí se v základní hře nedostalo. Jelikož je titul hnán především příběhem a neustálými otázkami, které ženou za odpověďmi, je trailer poněkud stručný a nenechává příliš prostoru. Přesto si můžeme všimnout několika bodů, které by mohly fakta uspořádat.  

V několika málo záběrech na hrdinku Aloy vidíme brnění, které je možné získat až po dokončení hlavní hry. Znalí hráči si jistě uvědomují, proč je právě tento outfit natolik příběhově unikátní, aby jeho přítomnost v datadisku signalizovala spíše zasazení po událostech hlavní hry.

Horizon Frozen 7Horizon Frozen Wilds 6Horizon Frozen 8

Dalším bodem je zápletka věnující se nebezpečnému vulkánu, ze kterého hřmí a plápolá rudý dým. Ve hře jsme se mohli setkat s existencí tzv. Kovového ďábla (Metal Devil), který se ukázal i v několika cutscénách. Tváří v tvář jsme mu však nestáli, a jeho přítomnost v datadisku by vysvětlovala honbu hlavní hrdinky opět za odpověďmi.

Horizon Frozen 9Horizon Frozen 10Horizon Frozen 11

The Frozen Wilds neprozradil svůj rozsah – není tedy jasné, zda se jedná jen o doplňkový obsah na pár hodin či plnohodnotný datadisk, který by byl srovnatelný například s expanzemi Zaklínače 3. Cena 20 dolarů může signalizovat obojí. Vydání bychom se měli dočkat ještě v tomto roce. 

Diskuse ke článku Úspěšné Horizon: Zero Dawn ohlašuje své pokračování v datadisku The Frozen Wilds

Žádné komentáře.