CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k V blízké budoucnosti díky robotickým oblekům člověk snadno unese 100 kg

Hlavní problém zatím byl, a obávám se že stále je, váha a energie. Jinak Jako největší přínos vidím spíš u tělesně postižených lidí než u vojáků či dělníků.

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Pocitam, ze nejdriv prijde skutecny prumyslovy koncept typu http://i284.photobucket.com/albums/ll1/janus5/PowerLoader2.jpg
Na takove to prenaseni tezkych beden a palet by to bylo idealni, lepsi nez cokoliv jineho:)

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Telesne postizeni vyvoj nezaplati, vojaci snadno. Na druhou stranu prototypy, ktere armada i delnici odmitnou jako nedostatecne, muzou stacit telesne postizenym.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Pokud vím tak jak postižené, tak armádu platíme z daní (a ve většině civilizovaných zemí tomu není jinak)...

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

Asi najvacsie vyuzitie budu mat tieto obleky tam, kde sa vyzaduje cit a presnost ludskej ruky. Tak napríklad nakladanie municie, oprava velkych strojov a pod. V sklade kde sa prehadzuju cele palety bude asi vysokozdvyzny vozik predsa len vykonnejsi.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A nedokáže být stroj mnohem citlivější a přesnější než jakákoliv lidská ruka?
podle mně to není ani o citlivosti ani o přesnosti ale o univerzálnosti. Lidská ruka je nesmírně univerzální. A je otázka jestli práce ve skladu tu univerzálnost skutečně až tak potřebuje.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ne. Stroj je samozrejme presnejsi, ale NENI citlivejsi. Muze si sice zmerit presne situaci predem, ale pri samotne manipulaci bude lidska ruka schopna reagovat citliveji. Nicmene, prace ve skladu to samozrejme nepotrebuje, pokud to do skladu stroj ulozil, muze to i vyzvednout. Clovek by byl k necemu dobry tak leda kdyby to spadlo na hromadu ... a pokud by se jednalo o sklad munice, tak myslim, ze to uz by bylo pozde.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To má být vtip? Stroje dokáží být 100x citlivější než člověk (pokud se tím nemyslí psychické rozpoložení :0))....Žádný člověk nedokáže změřit změnu teploty v setinách stupňů celsia, nebo změnu kontaktního tlaku v tisícinách pascalů. Jsou navíc MNOHEM přesnější.
Stroj neznamená jen bagr...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.