CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k V CERNu vznikne nový urychlovač za 23 miliard dolarů. Jen se neví, co bude dělat

Zaujal už nadpis ;-) a dále možná to, že za 56 let nebyl nikdo schopen vysvětlit veřejnosti, co je na té částici božského. Takové to klasické "odhalovat více o tajemstvích vzniku vesmíru či o temné hmotě" je fajn do novin, ale lidi možná chtějí vědět, za co jejich vlády utrácí jejich prachy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

castice davajici hmote hmotnost...to je dosti dulezita castice, nemyslite? Ale to, ze necemu nerozumite, zejmena pokud jde o casticovou teopretickou fyziku, neznamena, ze to je nesmysl

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A vám připadá, že se na to dívám z pohledu, že tomu rozumím? Vy mi zase připadáte, že nechápete psaný text.

Pokud kritizuji, že je to ta částice, kterou posledních 8 let všichni popisují jako že "odhaluje více o tajemstvích vzniku vesmíru či o temné hmotě", je to z pohledu toho, že jako neodborník působí spíše autor článku, ne?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"a dále možná to, že za 56 let nebyl nikdo schopen vysvětlit veřejnosti, co je na té částici božského"

Težko budou vědci vysvětlovat něco, co nikdy netvrdili.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Notaak, to vazne??
...nový SUPERKOLIDOR...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Elektronový volt neexistuje. Jak praví Wikipedie, Elektronvolt (značka eV) je jednotka práce a energie mimo soustavu SI. Odpovídá kinetické energii, kterou získá elektron urychlený ve vakuu napětím jednoho voltu.[1] Používá se běžně k měření malých množství energie zejména v částicové fyzice, fyzikální chemii apod., protože obvyklá energie jedné částice je v joulech velmi malé číslo. Zároveň je to jednotka technicky výhodná vzhledem k běžným metodám měření energie částic. Kromě eV existuje V - Volt. Podle Wikipedie v soustavě SI patří volt mezi odvozené jednotky. Je definován jako taková velikost elektrického napětí na vodiči, kterým prochází konstantní proud 1 ampér, při kterém se na tomto vodiči rozptyluje výkon 1 watt.[1]
Volt by také bylo možno definovat jako takové napětí mezi dvěma body, při kterém by pro přemístění elektrického náboje o velikosti 1 coulomb mezi nimi byla konána práce 1 joule.

Milý autore - od toho přece ta Wikipedie existuje, abych se podíval na věci a pojmy, o kterých si nejsem 100% jistý ,jestli znám jejich správný význam.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.