CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k V české hře Brány Skeldalu 3 budete v soubojích využívat soundtrack [VIDEO]

Malý dotaz na pamětníky/dinosaury, nebo na majitele původních originálních cd prvního dílu:-)

Živě pamatuji, že jsem buď na této původní hře (=první díl) nebo na nějaké jiné z té doby obdivoval a hodně poslouchal zvukové stopy, které byly normálně na cd (jako track 2, 3 atd), a šly tedy poslouchat na stolních cd přehrávačích. Pořád žiju v přesvědčení že to byly právě Brány Skeldalu 1 (ale taky to mohla být nějaké jiné české rpg z té doby.

Nevíte prosím jestli to mohly být právě Brány Skeldalu? nemáte někdo doma původní originální cd a nemohli byste se prosím podívat?
Vím že pak hra vyšla ještě několikrát jako příloha herních časopisů, ale tam už bych si nebyl moc jistej - tyhle bundlovaný přílohy bývaj často právě bez zvukovejch/wave stop... Ale pokud máte i takovouhle verzi, a mohli byste se podívat a dát sem vědět (zda tam zvukové stopy jsou nebo ne), tak by mi to také moc pomohlo (=budu vědět že tuhle verzi schánět nemusím:-)

Díííky moc!
V.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Brány Skeldalu jsem nikdy nevlastnil, poprvý jsou to hrál, když to vyšlo zadarmo tuším na nějakém starém Score, podruhé když jsem zjistil, že to bylo portováno na Windows (z nostalgie jsem to dojel znova). V obou případech tam byly nějaké "ambientní zvuky na pozadí", ale soundtrackem bych to nenazýval.

Že by existovala verze se soundtrackem a druhá se "zvuky na pozadí" mi přijde divné, ale napadá mě, zkus se zeptat přímo na stránkách s fórem ke hře na http://skeldal.vyletnici.net/main.php

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Podle popisu spíš tipuju na Realms of Arkania: Shadows over Riva (Stíny nad Rivou - vyšlo v češtině jako příloha Gamestaru). Soundtrack je luxusní a šlo to pouštět v cd přehrávači.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

@Zyklon: díííky moc za připomenutí! Arkania to sice nebyla, ale tu jsem poslouchal taky hodne (a uplne na to zapomnel!!), a tímhle připomenutím se mi začlo všechno vybavovat zpátky:-)

Nebyly to Brany Skeldalu ale Rytíři Grálu:-) Tak záhada vyřešena a už zase poslouchám:-)

Dále mi v paměti utkvěly z té doby Noctropolis (taky super wave audio stopy), a z české provenience Quadrax, kterej měl hudbu naprosto úžasnou, ale evidentně bohužel s nižší kvalitou samplů, asi kvuli omezenému místu na disketách:-/

Jeste mi tam v šedé paměti visí nějaká adventura (soundtrack měl celkem kolotočovej/cirkusovej náboj), ale to už si vzpomenu sám, doma někde myslím mám i originální média..

Jeste jednou díky a pěkný den všem milovníkům starých klenotů, at uz z herního či hudebního úhlu pohledu:-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.