CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Steam míří na televize: Valve představilo Steam OS a dotykový gamepad nahrazující klávesnici s myší

Jj.. Hraní přímo na TV to je budoucnost. Kdo naskočí, ten vyhraje.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavé je, jak se vývoj točí ve spirále. Než se prosadilo PC jako hlavní herní platforma, tak se ani jinak než na TV nehrálo.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Jj. Pamatuji tu dobu... Ale to nebyla žádná PC. Teď jsou již jiné technologie.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Mno tv doma nemam a nejak neplanuju - nekoukam tak co bych platil konsesionarskej poplatek? Jinak si pockam ja steamos a urcite prozkoumam otazkou je kolik her na tom pojede a vzdali pujdou instalovat jine app + jak moc to pujde ohnout na linux zpusob tzn. cekam bud upravene distro nebo neco nekompatibilniho...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

na SVK plati koncesionarsky poplatok kazdy, kto ma elektrinu (su nejake vynimky, postihnuti, mozno maju aj dochodci zlavu), aj ked nema ziadny prijimac

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Tady jsi, ale na CZ serveru a v CR plati trochu jiné zákony, takže tvoje poznámka o zákonech na Slovensku je irelevantní ;-)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Myslis, ze je irelevantne ake su zakony v SR? Pokial viem, tak CR a SR velmi radi kopyruju od seba ak sa jedna o zdieranie ludi. Tak sa neboj, pride to aj k vam.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

To bylo trochu zbytečné rýpnutí. Ostatně v ČR to funguje obdobně, každý kdo má elektrickou přípojku automaticky platí - pokud nemá TV, tak může doložit čestné prohlášení a pak je od platby osvobozen.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

V ČR to, ale není automaticky dle elektrické přípojky. Ten zákon o poplatcích je v ČR stavjen úplně jinak.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Neřekl bych - Zákon č. 348/2005 Sb, paragraf 4:

Jestliže je fyzická osoba nebo právnická osoba, která není přihlášena v evidenci poplatníků rozhlasového poplatku nebo v evidenci poplatníků televizního poplatku, odběratelem elektřiny připojeným k distribuční soustavě, považuje se za poplatníka rozhlasového a televizního poplatku s povinností platit, pokud Českému rozhlasu nebo České televizi (dále jen "provozovatel vysílání ze zákona") po jejich písemné výzvě neoznámí písemným čestným prohlášením opak, a to s účinností od marného uplynutí lhůty 30 dnů ode dne doručení této výzvy. Součástí výzvy musí být poučení o následcích neprokázání opaku v takto stanovené lhůtě.

http://portal.gov.cz/app/zakony/zakonPar.jsp?page=0&idBiblio=60386&nr=34...

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

OK. Znám jen původní znění.
Nicméně k článku je tato diskuze irelevantní. Jakmile máš zařízení, které technicky umožňuje příjem televizního signálu, a to i např. PC s tunerem a mám dojem, že stačí jen dokonce samotné PC, protože se uvažuje o stramingu z dané TV stanice po síti, tak poplatky tak jako tak máš platit.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

O streamingu mohou uvažovat, a děsím se toho. Naštěstí si sami sobě komplikují život autorským zákonem (tedy o nekontrolovaném šíření), takže na netu není možnost (technicky) vidět jakýkoliv obsah, co vysílají plošně.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Z článku (nebo alespoň jeho úvodu) by člověk získal pocit, jako kdyby se to všechno už dávno prodávalo a bylo zaběhnuté.. A přitom vše zatím existuje jen jako PR prohlášení a několik vyfotošopovaných obrázků. Ač jsem na všechno z toho zvědavý, tak bych si prosil méně entuziasmu a více objektivity, áno?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

16 klaves? Myslim, ze i ja u Starcraftu pouzivam vic, a to jsem amater. A mam pocit, ze vetsina strategickych her ma ovladani dost podobne.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.